De ultieme bekroning van een 50-jarige samenwerking

Traditiegetrouw laat de Vlaamse theaterwereld het publiek voor het eerst kennis maken met alle plannen voor het komende theaterseizoen op de cultuurmarkt. Aanstaande zondag 25 augustus is het weer zover. Dan leren we het ruime aanbod van de vele voorstellingen die in 2019-2020 voor het voetlicht zullen treden, beter kennen. Theatertainment staat al zeker garant voor één niet te missen parel in dit aanbod: de jubileumshow van acteur en internationaal gelauwerde komiek Jan Van Dyke. In 2020 wordt Jan 70, hét moment om stil te staan en terug te blikken op een unieke nationale en internationale carrière. Theatertainment produceert de jubileumshow van Jan Van Dyke die op zijn beurt instaat voor alle teksten en acts. Deze show gaat op 29 mei 2020 in première in Theater Elckerlyc te Antwerpen. Jan schittert niet alleen op het podium. We kunnen al verklappen dat de legendarische Lou Roman de orkestleider is in deze voorstelling. Het is meteen de bekroning van een 50-jarige samenwerking tussen deze komiek en muzikant pur sang. Hun eerste samenwerking dateert al van in 1970. Jan Van Dyke en Lou Roman koesteren mooie herinneringen aan de vele voorstellingen en shows waar ze samen op de bühne waren. Welke topartiesten aantreden in deze voorstelling maken we u graag bekend op een passend persmoment begin oktober.

Jan Van Dyke en Lou Roman koesteren dezelfde passie voor het podium en kijken al uit naar deze bijzondere jubileumshow.

Beide rasartiesten én goede vrienden maakten samen heel wat shows. Jan blikt enthousiast vooruit op deze volgende samenwerking: “Om na 50 jaar deze mijlpaal in mijn carrière samen te mogen meemaken is één van de mooiste geschenken voor mijn 70ste verjaardag. Het was voor mij dan ook een voorwaarde om Lou mee aan boord te nemen in deze Jubileumshow. De Lou Roman band is voor mij “top of the bill”. Uitzonderlijke klasse in Vlaanderen en ver daarbuiten."

Lou Roman heeft bijzonder veel zin in deze jubileumshow waar hij met zijn zevenkoppig orkest zal zorgen voor de muzikale touch: “Ik was ooit betrokken bij Jan zijn eerste show in 1970, volgend jaar 50 jaar geleden. Toen speelde ik ook, samen met Jan en mijn orkest mijn eerste shows in Oud België in Antwerpen en in Het Witte Paard te Blankenberge. Wij gaan dus samen een hele tijd terug, en regelmatig kruisen onze wegen. Ik vind het dan ook fantastisch dat ik door hem gevraagd ben om deze shows te mogen spelen.”

Jan Van Dyke - een veelzijdig artiest met een indrukwekkend internationaal palmarès

Jan begon zijn carrière in 1972 bij het Koninklijk Jeugdtheater. Bij het grote publiek werd hij vooral bekend als komisch acteur bij de Gaston en Leo films, “Zware jongens” en “Paniekzaaiers”. In 1989 creëerde hij zijn komische visuele acts en legde zo de basis voor zijn rijk gevulde internationale carrière. Al vlug oogstte hij veel succes in de grootste showtempels van Europa. Om er enkele te noemen: “Casino Loews” Monte-Carlo, “Tivoli” Kopenhagen. “Friedrichstadt - palast” Berlin. In 1993 tekende hij een contract voor zeven jaar lang in het “Lido” te Parijs. Producent René Vlaeyen bracht Jan terug naar Vlaanderen om samen met Carry Goossens de TV-reeks “Twee straten verder” te maken. Jan was ook een graag geziene gast in “Het Witte Paard” te Blankenberge waar hij vier seizoenen lang zijn eigen “Crazy” shows produceerde. Zijn liefde voor theater zal altijd blijven. Hij speelde bij De Komedie Compagnie in een magistrale "Oscar", "De tante van Charlie" en "Stuk Ongeluk". Tot juni 2019 was Jan te gast in de showtempel 'Royal Palace' in Kirrwiller France met zijn visuele acts. Bij de Sven De Ridder Company staat hij binnenkort weer in "De Crème Glace Oorlog".

PRAKTISCHE INFORMATIE - JUBILEUMSHOW JAN VAN DYKE

Een productie van THEATERTAINMENT. De jubileumshow van Jan Van Dyke met het orkest van Lou Roman en Dirk Van Vooren als artistieke coach is te zien van 29 mei tot en met 21 juni 2020 in Theater Elckerlyc te Antwerpen.

Tickets

www.elckerlyc.be – 070/691.002 – (max 0.30 euro/minuut) - of aan de ticketbalie van MEDIAMARKT, Century Center, De Keyserlei
Prijzen:

  • VIP € 56
  • Cat. 1 € 36
  • Cat. 2 € 32
  • Cat. 3 € 28

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Jan Van Dyke
Datum: 
van 29 mei tot en met 21 juni 2020
Locatie: 
Theater Elckerlyc te Antwerpen

Reservatie:

Meer over