Naar onze mening was het niveau van deze halve finale hoger dan deze van vorige week. Daarom was het ook niet simpel om een winnaar te kiezen.

La Sahkra mocht de spits afbijten met haar “Wonderland”. La Sahkra zal u mogelijk niet bekend zijn maar Petra zal je meer zeggen. Deze keer was haar act enkel aangepast met enkele visuele trucks die je enkel op tv merkt. Maar toch kreeg ze het maximum van de vakjury. Ook de pers, radio en donna gaven haar het maximum, de één kijker gaf ze wel slechts 8 punten maar ook dit kon niet verhinderen dat La Sahkra de 2de halve finale wint.

Barbara Dex mocht dan wel pas als laatste het podium op. Ongeluk heeft het haar in ieder geval niet meegebracht. Ze liet nog voor ze begon te zingen een eendje los in het water dat ze de naam “Bartje” gaf. Het zag er slecht uit voor Barbara dex tot de één kijker haar het maximum gaf en haar duidelijk naar de halve finale stuurde.

Belle Perez zei dat ze haar performance nog beter vond dan vorige keer en dat kunnen wij eigenlijk beamen. Haar “El mundo Bailando” was bij de vakjury goed voor een 3de plaats en dit bleef ook zo. Ze heeft haar ticket voor de finale opzak.

Brahim mocht met zijn “P.OW.E.R.” het publiek overtuigen nadat hij zijn act had een deel had laten mixen en overtuigde alvast de jury ermee want werd 2de bij de vakjury. Lang zag het er naar uit dat hij zijn finaleticket opzak had tot de één kijk anders besliste en zo bang moet afwachten tot morgenvroeg of hij in de finale zit.

Peter Evrard stond weer solo met zijn gitarist op het podium en deed dit al beter als de vorige keer maar zijn “Coward” was nog niet super en was dit inderdaad een nummer voor Athene? Ja dit antwoord zullen we niet weten want Peter moest tevreden zijn met een 5de plaats.

Sonny O’brien kreeg een wild card zodat ze mocht deelnemen aan de 2de halve finale en haar balade was iets teveel Celine Dion achtig in onze ogen. Sonny ga verder in het pop/dance repertoire dat ons volgens ons meer ligt.

Iemand moet de laatste zijn en deze week was dit Roxanne. Vandaag was haar “Push it” niet 100% zuiver en dat is op dit niveau in zo’n halve finale dodelijk en mag je een kruis maken over de halve finale. Spijtig genoeg voor Roxanne maar haar nummer zal zeker en vast scoren in Vlaanderen daar zijn wij wel van overtuigd.

Vandaag mochten La Sahkra, Barbara Dex en Belle perez door en na vorige week Kate Ryan, Kaye styles en Els de Schepper zitten we dus al aan 6 finalisten, daarom mag morgenvroeg 1 van de kandidaten die afviel in de halve finales de rode loper samen met Yasmine aan de deur verwachten. Deze artiest krijgt dan een wildcard van de vakjury en mag volgende week mee naar de finale. ’S Avonds kan je dan een reportage zien in De rode loper op 1.

Al deze artiesten kan je samen met tal van andere grote artiesten volgende zaterdag aan het werk zien op Eurosong live on stage in het Casino Kursaal in Oostende. Kaarten hiervoor kan je verkrijgen op www.sherpa.be !

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: