Binnenkort verlicht “Gaslicht" het podium van het Fakkeltheater in Antwerpen. Loge10 brengt deze tijdloze klassieker van Patrick Hamilton over manipulatie en narcisme weer tot leven vanaf 4 april. Tickets voor ‘Gaslicht’ vind je via deze link.

Het verhaal

Bella begint te merken dat ze dingen begint te vergeten, dat spullen op mysterieuze wijze verdwijnen en dat de gaslampen in het huis op rare momenten beginnen te flikkeren. Haar man Jack ontkent dat er iets aan de hand is en beschuldigt haar er zelfs van dat ze gek wordt.

Kan Bella op tijd ontsnappen aan de greep van haar echtgenoot en zijn ‘gaslighting’?

De term ‘iemand gaslighten’

Iemand ‘gaslighten’ is een vorm van emotionele manipulatie waarbij iemand doelbewust gedrag vertoont om het vertrouwen en de realiteitszin van een ander persoon te ondermijnen. De term is afgeleid van het toneelstuk ‘Gaslight’, waarin een echtgenoot opzettelijk de gaslampen dimt om zijn vrouw te laten twijfelen aan haar waarneming en geestelijke gezondheid.

In époque stijl en met imposant decor

De prachtige kostuums nemen het publiek in deze productie mee naar Victoriaans Londen. Het indrukwekkende decor gooit een nieuwe kijk op het stuk waardoor het publiek nog meer getuige is van wat er zich in het mysterieuze huis van de Manninghams afspeelt.

De cast

Bert Cosemans en Nathalie Wijnants spelen meneer en mevrouw Manningham. Hun meiden Nancy en Elizabeth krijgen gestalte door Daphne Paelinck (bekend als Christine uit de serie THUIS) en Marijke Hofkens. Detective Rough is Erik Goris. Onder leiding van regisseur Bruno Van Heystraeten, belooft "Gaslicht" een boeiende en meeslepende theaterervaring te worden.

"We zijn ontzettend enthousiast om 'Gaslicht' aan het publiek te presenteren", aldus Van Heystraeten, artistiek leider van Loge10. "Dit stuk heeft een tijdloze aantrekkingskracht en we hebben er hard aan gewerkt om een productie neer te zetten die recht doet aan het rijke erfgoed van het stuk, terwijl we tegelijkertijd een frisse en eigentijdse versie bieden."

"Gaslicht" belooft een onvergetelijke voorstelling te worden voor theaterliefhebbers die houden van een goedgeschreven verhaal vol suspense en intrige.

Praktisch
De voorstellingen lopen van 3 (try-out) tem 21 april 2024
Rode Zaal Fakkeltheater, Antwerpen
Tickets kosten 27 euro en vind je via www.loge10.be

Ontdek hier onze trailer

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over