Natalia, Bart De Pauw, Koen Wauters, Regi, Gert Verhulst en Christoff mochten al plaatsnemen op de Lang Leve-stoel, en op dinsdag 15 oktober bestijgt alweer een ander idool van Jonas Van Geel de troon.

In de 7de aflevering van Lang Leve wordt dé komiek der komieken op hoogst persoonlijke wijze gevierd: Urbanus. Al meer dan 40 jaar brengt hij jong en oud aan het lachen, liet hij zalen (over)vol lopen, en werden vele van zijn liedjes en grappen cultureel erfgoed. Urbanus in zijn eigen, onnavolgbare stijl, is niet weg te denken uit ons collectieve geheugen, en dus ook niet uit dat van host Jonas.

Maar wist u dat Urbanus, toen hij nog Van Anus heette, eigenlijk een rebelse rakker was die graag tegen de schenen schopte van het establishment en daar al snel de nodige vijanden aan overhield? En dat er vervolgens een ‘Anti Urbanus Genootschap’ was dat er alles aan deed om het succes van de Tollembeekse grappenmaker te dwarsbomen? Dat hij op het toen wereldvermaarde humorfestival in Knokke-Heist niet tot winnaar, maar tot ‘minst slechte komiek’ werd uitgeroepen? Dat niemand minder dan radiocoryfee Jos Ghysen Urbanus op de radio introduceerde?

Uiteraard zitten ook dit keer tussen al het ‘exclusieve’ beeldmateriaal, allerlei opmerkelijke nieuwe feiten voor onze centrale gast…

Het is Urbanus’ voormalige buurman en acteur Senne De Handschutter die de jonge Urbanus vertolkt. Jaak Van Assche (De Zonen van Van As, De Collega’s, Kiekens, F.C. De Kampioenen,…), Chris ‘Kabouter Lui’ Cauwenberghs en Jakob Beks (Clan, Quiz Me Quick, Het Eiland, Witse, Aspe, Familie, David,…) belichamen het Anti Urbanus Genootschap, en Walter Baele kruipt in de huid van Jos Ghysen. Verder leuke cameo’s van Goedele Liekens en Werther Vandersarren en spitante getuigenissen van o.m. Jean Blaute en Stijn Coninx over de samenwering met Urbanus op de filmset van Hector en Koko Flanel.

Lang leve Urbanus vanavond om 20.35 uur op vtm

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over