Op 19 oktober komt ‘Lapjeskat’ uit. Het is na ‘Niemand dan wij’ (2020) het 2de album van Boris van der Ham uit Amsterdam. De grote diversiteit aan muziekstijlen op 'Lapjeskat' maakt het een uniek en verrassend album. Zo zijn de nummers ‘De stad slaapt’ en ‘Lapjeskat’ nieuwe bigband-nummers. In Vlaanderen brengt Boris tegelijkertijd de powerballad ‘Opnieuw Mijn Hoofd’ als single uit.

Single ‘Opnieuw Mijn Hoofd’
De single ‘Opnieuw Mijn Hoofd’ is het ultieme breakup-nummer en gaat over de gedachte dat je nooit meer verliefd wil worden als een relatie ten einde komt. De song is zowel intiem als power rock. Zanger Boris schreef de contouren van het nummer ooit nadat zijn eerste relatie eindigde. “Ik denk dat dit heel herkenbaar is. Met mijn muzikanten hebben we er echt iets vets van gemaakt: scheurende gitaren, violen, alles halen we uit de kast.”
De clip van 'Opnieuw Mijn Hoofd' kan je ook vanaf 19 oktober bekijken.

Bijzondere samenwerkingen
Het album ‘Lapjeskat’ - met zowel studio als live nummers - is het resultaat van een bijzondere samenwerking met tal van muzikanten en artiesten, waaronder klassiek muzikant Remy van Kesteren. Naast de eigen nummers, zijn er ook nieuwe versies van al bestaande nummers. Zo schreef de onlangs overleden Rotterdamse Jan Rot speciaal voor dit album een mannelijke vertaling van ‘At 17’, oorspronkelijk van Janis Ian.

Optredens
Boris van der Ham zal op 28 en 29 januari 2023 twee concerten geven in het Betty Asfalt complex in Amsterdam, met deze en nieuwe nummers. De videoclips van het album zijn te bekijken op YouTube via: www.borisvanderhammusic.nl

'Opnieuw Mijn Hoofd', de nieuwe single van Boris van der Ham, kan u beluisteren op alle grote streamingplatformen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer informatie
Meer over