De Brusselse rapper LeBlanc heeft zichzelf de afgelopen jaren serieus in de kijker gespeeld en is klaar om van 2024 zijn meest succesvolle jaar tot nu toe te maken. Vorig jaar was hij nog finalist bij De Nieuwe Lichting van Studio Brussel met zijn single "BOOS", speelde hij over heel Vlaanderen shows om zijn ep KIEZEN voor te stellen en verkocht hij zijn headlineshow in de AB Club moeiteloos uit. De eerste zaadjes zijn geplant, in 2024 wordt er volop geoogst.

Met zijn trouwe compagnon en producer Woebn werkte hij de afgelopen maanden aan zijn debuutalbum, dat later dit jaar uitgebracht wordt. De eerste single "Leef" is daarvan een perfect startschot en is een sterke introductie van hetgeen we mogen verwachten. Hij mengt namelijk klassieke hiphop met elementen uit techno en ravepop om een bijzonder vlammend eindresultaat te bekomen.

Als onkruid tussen de straatstenen in de hooftstad is LeBlanc gekomen om te blijven. Uit de assen van de eerste generatie doorgebroken rappers in België komt de Brusselaar met een nieuwe sound. LeBlanc schiet heel snelle harde barz op pompende elektronische beats vol met breakbeat, punk en DnB invloeden. Voor iedereen die woedende energie moet loslaten of wilt oproepen. Safety warning! Het kan er ruig aan toe gaan.

Met zijn track “BOOS” versierde hij een finaleplaats in de muziekwedstrijd “De Nieuwe Lichting” van StuBru en werd hij door De Morgen getipt als de wissel op de toekomst. LeBlanc bracht in 2023 zijn eerste ep KIEZEN uit. Deze werd goed ontvangen met airplay op StuBru, MNM, Radio 1 en Bruzz. Om dit te vieren speelde LeBlanc een headline show in een bomvolle AB Club. Na meer dan 100(!) shows. Heeft LeBlanc een stevige live reputatie opgebouwd.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over