Een update, een reset... noem het hoe je zelf wil, maar dat was de inzet van Les Nuits 2022 na maanden van crisis. Ons festival kende een herstart op, logistiek, artistiek maar ook emotioneel vlak. De langverwachte terugkeer naar het normaal, zonder beperkingen, die ons enthousiasme als organisator serieus op de proef hebben gesteld.

​Het moet gezegd, het weer was meer dan ooit onze bondgenoot tijdens deze marathon van 20 concertavonden. Een genereuze zon die nog meer spirit gaf aan de talrijke muzikale kleuren verspreid over onze 4 zalen en een aangename, avondlijke warmte verspreidde over onze tuin.

Ondanks enkele afgelaste concerten, waren verder alle artiesten - bijna 200 Belgische en internationale bands - vol overtuiging present!

Talrijke residenties hebben, zoals verwacht, lokale artiesten klaargestoomd om topprestaties af te leveren. De creaties van Yvan Tirtiaux, Reinel Bakole, Aksak Maboul en Robbing Millions zijn hun beloftes nagekomen en moedigen ons aan om deze zeer bijzondere verhalen verder uit te werken.

Het publiek, enigszins gedesoriënteerd door twee jaar schaarste, heeft zijn weg teruggevonden naar onze zalen. Een twintigtal concerten waren uitverkocht.

Dikke merci aan de 36.000 tickethouders en zeker ook aan de 4.000 artiesten, technici, receptie-, onderhouds-, beveiligings- en andere medewerkers, die van Les Nuits Botanique een muzikale dorp hebben gecreëerd binnen Brussel.

Terwijl de afbouw van de festivalsite begonnen is beseffen we pas hoezeer deze concerten ons deugd hebben gedaan.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: