Op maandag 25 maart 2013 beet Dina Tersago niet alleen de spits af met de eerste aflevering van Let’s Get Fit, ook voor de 5 koplopers was die dag dé absolute kick-off van hun avontuur. Voor Vivian, Machteld, Sabine, Jo en Kevin is Let’s Get Fit deze week pas echt begonnen. Zij startten na de kick-off van het programma immers met de voedings- en loopschema’s die coaches Tanja Callewaert en Mulamba Van den Hende voor hen hebben opgesteld.

Die verandering van levensstijl is toch een hele aanpassing. Kevin uit Koekelare moest van de coaches stoppen met roken en dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Voedingscoach Tanja leerde Sabine uit Hoeselt wat gezond ontbijten betekent. Maar daarvoor heeft ze ook de hulp van haar gezin nodig. Samen met de andere 3 koplopers willen zij voor heel Vlaanderen een gezond voorbeeld stellen. En dat lijkt aardig te lukken, want over het hele land steken volgers hen een hart onder de riem. Op de eerste looptrainingen dagen zelfs verrassend veel supporters op.

Ook ontdekt de kijker hoeveel gewicht de koplopers deze eerste week al hebben verloren. Naast de wekelijkse weging, vindt nog één ander gezamenlijkgroepsmoment plaats: elke dinsdag worden de 5 koplopers verzameld voor een legerproef. Deze week moesten de 3 vrouwen en 2 mannen een militair hindernissenparcours afleggen. En dat betekende voor sommigen een flinke wake-up call…

Let's get fit online groot succes
Dat Let’s Get Fit ook online heel wat in beweging zet, mag duidelijk zijn. Op maandagavond 25 maart surften maar liefst 155.000 mensen richting de Let’s Get Fit pagina op vtm.be om de profielen van de 5 koplopers te ontdekken, hen te volgen en om van hetzelfde voedings- en bewegingsschema gebruik te kunnen maken. Op vtm.be werden op enkele uren tijd 32.655 video’s van Let’s Get Fit bekeken, en op vtmkoken.be klikten meer dan 9000 mensen de videorecepten aan.

Niet alleen op vtm.be volgt Vlaanderen Vivian, Sabine, Machteld, Jo en Kevin massaal. Ook op Facebook werden hun profielen gesmaakt. Maandagavond zelf genereerden ze al meer dan 14.500 likes, en sindsdien dikt dat aantal nog elke minuut flink aan.

Voor zij die de 5 koplopers nog niet volgen, is het vijf voor twaalf. Nu is immers het moment om te beginnen met de voedings- en bewegingsschema’s die per koploper online te vinden zijn, wil ook jij die 5 kilometer kunnen meelopen op de Let’s Get Fit Run op zaterdag 11 mei 2013 in Vilvoorde.

Let's get git vanavond om 20.30 uur op vtm

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: