Onder andere Benjamin Herman Trio, Butcher Brown en Sabrina Starke toegevoegd

Het programma van de festivalnight van het So What’s Next Jazzfestival Eindhoven op zaterdag 4 november is compleet. Benjamin Herman Trio, Butcher Brown, Sabrina Starke, James Francies Trio, Sun-Mi Hong Quintet , WAAN en Joris Posthumus Trio zijn toegevoegd aan de line up. Eerder werden Cory Henry, Nubya Garcia, Fresku, Joe Lovana & Jakob Bro en Gallowstreet bekend gemaakt. Het festival voor jazz en aanverwante stijlen vindt plaats in Muziekgebouw Eindhoven op 3, 4 en 5 november, de nu aangekondigde artiesten spelen op de festivalavond op zaterdag 4 november. Tickets voor deze avond kosten € 54,- en zijn verkrijgbaar via de website van So What’s Next Jazzfestival Eindhoven.

Gevestigde namen en spraakmakende nieuwkomers wisselen elkaar zaterdag 4 november af op alle podia van Muziekgebouw Eindhoven. Allemaal verschillend in hun eigen sound en performance, maar gezamenlijk vertegenwoordigen ze de vele gezichten van de hedendaagse jazz. Van funk, soul en r&b tot hiphop en nu jazz. Tussen de optredens door is er gelegenheid gebruik te maken van een gevarieerd aanbod van eten en drinken en is er een markt waar je vinyl en andere merchandise kunt verkrijgen.

Het zwaartepunt van So What’s Next Jazzfestival Eindhoven ligt op de zaterdag, maar wordt omzoomd door een clubavond op vrijdag (in samenwerking met radiozender Sublime) en de zondag waarop het festival de stad intrekt en er optredens op diverse locaties in het centrum van Eindhoven plaats vinden. Meer informatie hierover volgt in de komende periode.

Line up So What’s Next Jazzfestival Eindhoven 4 november in alfabetische volgorde

Benjamin Herman Trio; Butcher Brown; Cory Henry; Fresku; Gallowstreet; James Francies Trio; Joe Lovano & Jakob Bro; Joris Posthumus Trio; Nubya Garcia; Sabrina Starke; Sun-Mi Hong Quintet; WAAN

Over So What’s Next Jazzfestival Eindhoven

So What’s Next Jazzfestival Eindhoven is een driedaagse muziekevolutie met grensverleggende concerten van jazz-artiesten van het nieuwe millennium. Niet voor niets is de naam ontleent aan de legendarische jazztrack ‘So What’ en de niet aflatende vernieuwingsdrang van diens maker Miles Davis. Jazz is het vertrekpunt, maar het festival presenteert ook jaarlijks bijzondere kruisbestuivingen door nationale en internationale acts. Artiesten die op eerdere edities speelden zijn bijvoorbeeld Lady Blackbird, Snarky Puppy, Gregory Porter, Kamasi Washington, Ibrahim Maalouf en Marcus Miller.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: