Listen Festival 2024 vindt plaats van dinsdag 26 tot en met zondag 31 maart 2024 verspreid over heel Brussel. Voor de editie van volgend jaar heeft Listen opnieuw een unieke combinatie samengesteld van de beste lokale en internationale artiesten in samenwerking met een verscheidenheid aan lokale curatoren. Gedurende 6 dagen en nachten zal het festival de belangrijkste muziek hot-spots en een aantal unieke off-locaties verkennen met een boeiend programma. De eerste namen en events voor Listen 2024 zijn nu aangekondigd en meer evenementen en activiteiten volgen binnenkort.

Zoals elk jaar blijft Listen werken met de meest opwindende curatoren en locaties en haalt het als festival inspiratie uit alle hoeken van de Brusselse muziekscene. De eerste curatoren voor de editie van dit jaar zijn onder andere Botanique, Flagey, Bozar, La Cabane, Not Your Techno, Spek, Gay Haze, Local Slang, Breaxx, AliA, Le Motel, Mo Mamba, Sono Ventura Records, Soulful Sessions, Magma en nog veel meer.

Tickets voor de verschillende events van Listen 2024 gaan op 5 december in verkoop via www.listenfestival.be.

Unieke locaties waaronder Brussel-Centraal & een grote verrassing op zondag 31 maart

Zoals altijd trekt Listen ook dit jaar naar verschillende unieke locaties, met het Brussel-Centraal als absolute blikvanger, want voor het tweede jaar op rij wordt er een feest gehouden in de stationshal. Andere locaties voor deze eerste golf van evenementen zijn o.a. de Notre Dame van Laken, Flagey, VK, het station Brussel-Congrès, Buda BXL, Bozar, Botanique, AB, Fuse, UMI, ... en nog een grote verrassing die volgende week bekendgemaakt wordt.

Eerste (inter)nationale namen

Listen is er trots op een eclectisch festival te zijn, dat de diversiteit van de elektronische muziekscene laat zien met concerten en clubnachten die variëren van Hip-hop tot House en van Techno tot allround global sounds. Door collectieven, labels en curatoren samen te brengen, verbindt Listen verscheidene muzikale stijlen.

Bij de eerste aankondiging van artiesten voor Listen 2024 vinden we onder andere: Young Marco, Marina Herlop, Nala Sinephro, AliA B2B Le Motel, Bitter Babe, CJ Bolland B2B Nosedrip, VTSS, LSDXOXO, George Riley, Deli Girls, Hector Oaks, Emily Jeanne, Crystalmess, Ikonika, Blck Mamba, Lefto Early Bird 'live', dBridge, Lefto Early Bird, Donia, Bona Léa, DC Salasen nog veel meer

Een overzicht van de eerste evenementen

DI 26.03
- Listen x Botanique - Notre Dame van Laken

WO 27.03
- Listen x Flagey - Flagey

FRI 29.03
- Listen x Sona Ventura - UMI
- Listen x Not Your Techno - Station Bruxelles-Congrès
- Listen x AliA x Maloca Records - C12
- Listen x Soulful Session x La Cabane - La Cabane

SAT 30.03
- Listen x Pinguin Society - Buda BXL
- Listen x Lefto Early Bird - Bozar
- Listen x Botanique - Botanique
- Listen presents Young Marco - Brussel-Centraal
- Listen x Mo Mamba x Brikabrak - C12
- Listen x Fuse - Fuse
- Listen x La Cabane x Gene On Earth - La Cabane
- Listen x Local Slang x Breaxx - Station Bruxelles-Congrès
- Listen x Brussels Bassed - UMI
- Listen x Spek x Gay Haze

SUN 31.03
Grote aankondiging binnen één week!

Over Listen Festival
Listen is er trots op een eclectisch festival te zijn, dat de diversiteit van de elektronische muziekscene laat zien door middel van verschillende concerten en clubnachten in alle denkbare genres en muziekstijlen. Bij de vorige editie kwamen ongeveer 20.000 feestvierders naar Brussel, waarvan meer dan 60% afkomstig van buiten het Hoofdstedelijk Gewest.

Met meer dan 20% buitenlandse bezoekers in 2023, wil Listen nog meer buitenlandse bezoekers aantrekken voor de editie van 2024. Een van de belangrijkste doelen van het festival blijft om de Brusselse scene een internationaal platform te geven en door samen te werken met verschillende lokale actoren wil het festival het eindeloze potentieel van de bloeiende lokale muziekscene illustreren.

Praktische informatie

  • Waar? Verschillende locaties in Brussel
  • Wanneer? Dinsdag 26 maart 2024 t.e.m. zondag 31 maart 2024
  • Prijs? Afhankelijk per locatie. Tickets voor elk van deze events van Listen 2024 zullen vanaf 5.12 te koop zijn via www.listenfestival.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over