De voorbije 11 jaar hebben wij onder de naam Lolands een fundraiser ingericht waarbij wij in naam van onze overleden vriend Lorenz ‘Lo’ Laevers geld inzamelen om het onderzoek naar de ziekte ALS te financieren.

Enkele jaren geleden kregen wij als Lolands onverwachts een mail van een Nederlands festival met een naam die heel erg op de onze leek. Om alle misverstanden te vermijden vroegen ze om voor onze fundraiser een nieuwe naam te kiezen die minder gelijkend was. Daarom krijgt Lolands vanaf nu een nieuwe naam.

Met onze nieuwe naam ‘LoForLife’ zetten wij nog meer in op het idee dat we Lo en zijn nalatenschap in leven willen houden. In Lo zijn naam blijven wij jaarlijks de opbrengst van ons festival doneren aan het labo neurobiologie van de KULeuven waar professor Van Damme en professor Van Den Bosch onderzoek doen naar de ziekte ALS.

Met LoForLife willen we mensen getroffen door de ongeneeslijke ziekte ALS hoop op een langer en beter leven geven. In de komende jaren hopen wij om het half miljoen euro dat wij tot nu toe al geschonken hebben aan de KUL significant te kunnen verhogen.

Aan de kern van het festival is verder niets veranderd. LoForLife blijft inzetten op twee dagen ontspanning voor jong en oud met een zeer gevarieerd muzikaal programma en kwaliteitsvolle festivalcatering.

Dit jaar maken we muzikaal wel een groot onderscheid tussen de vrijdagavond en zaterdag. Op vrijdag verwelkomen we de liefhebbers van het zwaardere werk. Met de Ierse rockband Therapy? (6 keer Werchter) en de Belgische metaltrots Channel Zero staan 2 fantastische headliners op de affiche. Aangevuld met The Love, Bleach en Bizkit Park belooft het een zwaar feestje te worden.

Zaterdag omvat een zeer familiaal getint programma. Markske van Radio Hallo (uit FC De Kampioenen) komt zijn stuntelige discobeats op de wei loslaten vanaf 15u. Daarna is het de beurt aan Oski, een aanstormend talent waarvan je binnen een aantal jaar zegt: die hebben wij nog op LoForLife gezien.

Daarna laat Berre zijn geweldige stem in de tent weerklinken gevolgd door het immens populaire idool Pommelien Thijs. Nadien neemt Niels Destadsbader het over. Alle artiesten brengen uiteraard hun eigen liveband mee.

Les Truttes komt met hun spiksplinternieuwe show testen of de dansbenen en de meezingstemmen van het publiek nog in orde zijn. Die dansbenen zal je ook nodig hebben bij de set van het hyperpopulaire duo Omdat Het Kan & Average Rob. Afsluiten doen we met onze LoForLife resident dj Pete Knowles die zoals andere jaren de festivalgangers met een fantastisch gevoel de nacht zal insturen.

Dat fantastische gevoel komt trouwens niet alleen van de geweldige twee dagen die ze achter de rug hebben, maar ook van het besef dat ze daarmee hoop op life bieden aan ALS patiënten.

We zien jullie graag allemaal op 15 en 16 september op onze vertrouwde locatie aan de Oude Tiensebaan in Scherpenheuvel.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over