Stem vanaf vandaag voor de Publieksprijs

De PrixFintroPrijzen werden vorig jaar voor het eerst uitgereikt en zijn al meteen een vaste waarde in het Belgische cultuurlandschap.

De prijzen richten zich specifiek tot jonge kunstenaars en artiesten. Jaarlijks wordt er maar liefst 80.000 euro verdeeld onder de categorieën Literatuur, Beeldende Kunsten, Film & Fotografie en Dans & Theater. De laureaat in elke categorie wordt beloond met een geldprijs van 10.000 €. De tweede en derde finalisten en de Publiekswinnaars gaan naar huis met 2.000 €.

De Publieksprijs: stem en win een Fnac voucher

Na de eerste juryronde hebben de verschillende vakjury’s nu hun longlist van kandidaten klaar, veelbelovende jonge kunstenaars die op de drempel van de grote doorbraak staan. Vanaf vandaag krijgt iedereen de gelegenheid te stemmen op één kandidaat van hun voorkeur. Wie zijn of haar stem uitbrengt, maakt kans op een van de vijftig Fnac vouchers ter waarde van 50 euro.

De campagne voor de Publieksprijzen wordt via de sociale media actief ondersteund door korte clips van de ambassadeurs van de PrixFintroPrijs. Onder meer regisseur Michael Roskam, beeldend kunstenaar Koen Vanmechelen, acteur Warre Borgmans, schrijfster Geneviève Damas, Brussels cultuurjournalist David Courier e.a. roepen op om uw stem uit te brengen op een van de jonge kunstenaars of artiesten. Stemmen kan heel eenvoudig via www.fintro.be/fintroprijs

Volgens Luc Keppens, CEO van Fintro, sluiten deze cultuurprijzen naadloos aan bij de maatschappelijke rol van de bank.

Kunstenaars zorgen voor verbinding in de maatschappij. Ze zorgen voor nieuwe perspectieven, voor creativiteit, voor diversiteit, voor menselijke warmte. Dat zijn waarden die we als bank actief willen ondersteunen.’ Luc Keppens, CEO Fintro

De uitreiking van de PrixFintroPrijzen vindt plaats op donderdag 20 oktober.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: