Finland was zeker niet één van de favorieten om het Eurosong te winnen. Onze eigen Belgische Kate Ryan stond hoog genoteerd en gewaardeerd. Het was echter het spectaculaire nummer van Lordi dat de hoofdprijs in de wacht sleepte.

De enorm indrukwekkende verschijning van de groep “Lordi” heeft Europa kunnen overtuigen. De song “Hard Rock Hallelujah” maakte in Athene op 20 mei zo’n indruk dat we nog lang kunnen nagenieten van deze verrassende hit.

Hard Rock Hallelujah lijkt helemaal niet op de traditionele Eurosong-inzendingen. Het is een hard rock song, een muziekgenre dat nooit geassocieerd wordt met het Eurosong.

Lordi is echter niet aan zijn proefstuk toe met dit succes. Zij zijn sinds 2002 actief en scoorden al menige hit in Finland. Hun compilate “The Monster Show werd in meer dan 20 landen gereleased.

Ontmoet Lordi – Lordi signeert
Afspraak op donderdag 6 juli tussen 17.00 u en 17.30 u in Free Record Shop Leuven (Diestsestraat 89-91). Unieke gelegenheid!

Jean-Pierre Demeuter, Commercieel Manager Free Record Shop is verheugd over de komst van Lordi naar Leuven. “De groep is niet alleen mysterieus. Het is voor iedereen een verrassing geweest om dit muziekgenre te zien winnen in een zangwedstrijd zoals Eurosong. Het is het bewijs dat je een sterk imago moet kunnen koppelen aan vernieuwing en dat muziek – in alle genres - meer dan ooit lééft.”

free record shop: www.frs.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: