De Antwerpse Lotto Arena zat zaterdagavond afgeladen vol voor ‚Caals Zingt Hazes’. Aanstaande dinsdag 23 september is het precies tien jaar geleden dat André Hazes overleden is, wat meteen ook de aanleiding was voor ‚Caals Zingt Hazes’. Na succesvolle en uitverkochte voorstellingen (o.a. Elizabethzaal, Roma Antwerpen, Rimpelrock Hasselt) besloot zanger/komiek en entertainer Luc Caals (62) nog één keer alle registers open te trekken. „Voor mij zijn het twee vliegen in één klap. Ik heb de kans om in de Lotto Arena te gaan concerteren, wat toch één van de mooiste concertzalen is van Vlaanderen én ik kan op een waardige, mooie manier afscheid nemen van het André Hazes repertoire. Gedurende vele jaren heb ik een programma gebracht met de liedjes van André. Uiteraard zal ik blijven optreden, ook de volgende jaren en zullen er nog Hazes liedjes voorbij komen, maar een volledig programma als ‚Caals Zingt Hazes’ ga ik na zo’n schitterend hoogtepunt als vanavond niet direct meer brengen”, zegt Luc Caals geëmotioneerd na afloop van z’n concert.

Samen met z’n live band – waar ook z’n zoon in meespeelde – trok Luc Caals het grote blik van Hazes hits al van bij de start open. Caals benadrukte vanaf het eerste nummer dat hij géén imitator is van Hazes. Hij legde de herkenbare zwarte hoed van André dan ook onmiddellijk op een stoel waarmee hij z’n woorden accentueerde en waarmee hij ook z’n respect en waardering wou aantonen voor Hazes. Het publiek genoot van o.a.’Slingers Aan De Wand’, ‚Zeg Maar Niets Meer’ en ‚Een Vriend. Het eerste gedeelte was een slim uitgekiende setlist, die Luc voorzien had van twee muzikale onderbrekingen. Het publiek werd in de Lotto Arena getrakteerd op De Romeo’s die hun succesnummer ‚Deze Is Voor Julia’ kwamen zingen. Net voor Luc begon aan ‚Geef Me Je Angst’, ‚Ik Meen Het’ en ‚Een Beetje Verliefd’ verscheen Lindsay die zorgde voor een warme doortocht.

Na een verfrissende pauze was het publiek helemaal klaar voor het tweede gedeelte, waarbij het muzikale gewicht van de show volledig op de schouders kwam te liggen van Luc. „Ik durf niet meer tellen hoeveel uren ik aan het verhaal ‚Caals Zingt Hazes’ in de Lotto Arena ben bezig geweest. Voor mij was en is het één van de belangrijkste uitdagingen geworden in mijn carrière. Mijn vrouw was er vooraf niet gerust in, maar de complimenten die ik van haar kreeg en de rest van de gasten en het publiek hebben mij enorm deugd gedaan”, liet Luc zich ontvallen. Complimenten dus voor de bekende Hazes hits ‚Kleine Jongen’, ‚Jij Denkt Maar Dat Je Alles Mag’, ‚De Vlieger’ en 'Bloed, Zweet En Tranen’. Het was sterk van Luc dat hij in beide speelhelften ook ruimte gaf aan het minder publiek bekende werk van Hazes wat heel goed tot z’n recht kwam. Naast de succesvolle doortocht van ‚J’aime La Vie’ legende Sandra Kim was het vooral de aanwezigheid van Stanley Hazes – neef van André – die niet onopgemerkt voorbij ging. Vooral het duet dat Luc en Stanley brachten en hun eigen versie van het wondermooie Hazes liedje ‚Droomland’ kon op heel wat applaus en erkenning rekenen.

Na ‚Zij Gelooft In Mij’ en een stevige Hazes bis-medley werd het ‚Caals Zingt Hazes’ feestje door Luc vakkundig afgesloten. De overgelukkige Antwerpenaar genoot met z’n vrienden en familie na van een onvergetelijke avond. Waar vele artiesten alleen maar van kunnen dromen, is Luc Caals geslaagd in z’n opzet om te concerteren in een bomvolle Lotto Arena. De komende dagen legt de zanger de riem er even af en gaat hij de batterijen opladen. Veel rusttijd is er echter niet want in het voor- en najaar staan er weer heel wat optredens en concerten op het programma.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: