Dorien Goetschalckx

Lang geleden dat we nog eens zo’n lange rijen zagen aanschuiven voor een concert, maar het was dan ook niet eender wie die gisteren in de Lotto Arena aantrad. Niemand minder dan Louis Tomlinson deed Antwerpen aan met zijn World Tour. “Louis wie?” hoor ik sommigen zich al afvragen, dé Louis van One Direction!!

De eerste fans stonden al vanaf dinsdag aan te schuiven om een goed plaatsje vooraan te bemachtigen. Louis kwam in Antwerpen zijn debuut album ‘Walls’ voorstellen. De show in Antwerpen was tevens de laatste show op het Europese vasteland vooraleer de tour naar de UK verhuist en daarna naar Zuid-Amerika. Het was wel nog even spannend of de show ging doorgaan, want Louis brak een paar dagen eerder zijn arm tijdens een wedstrijdje lopen, maar gelukkig kon hij met een sling rond zijn arm de tour gewoon verder zetten.

Maar we moeten het eerst even hebben over het voorprogramma ‘Only The Poets’, want wat een topband is dat! De zaal zat dan ook helemaal tot aan de nok gevuld om deze jongens uit Reading aan het werk te zien. Met hun Indie/pop nummers kregen ze het publiek meteen aan het zingen en dansen. De aanstekelijke dance moves van hun frontman zaten daar zeker voor iets tussen. De band was ook al aangekondigd voor de oorspronkelijke datum van de tour en ondanks dat deze werd uitgesteld, mocht de band toch nog mee en wij begrijpen na gisterenavond maar al te goed waarom. Ga zeker eens naar deze jongens luisteren als je kan. Ze doen alles in eigen beheer, dus ze kunnen alle steun gebruiken.

Het publiek was dus meer dan opgewarmd voor de main act van de avond Louis Tomlinson. Hij liet wel even op zich wachten, maar vanaf dat het doek viel werd elk nummer woord voor woord meegezongen. De fans hadden zich ook goed voorbereid zo bleek tijdens Don’t Let It Break Your Heart. Plots verschenen er allemaal bordjes met “Don’t Let It Break Your Arm” in het publiek. Tijdens Only the Brave kleurde de Lotto Arena dan weer in alle kleuren met regenboog vlaggen en gekleurde lampjes.

Aan het aantal flauwgevallen meisjes te zien, leeft de 1D-gekte nog steeds en de One Direction fans werden dan ook op hun wenken bediend met nummers als Drag Me Down, Little Black Dress en Through the Dark. Bij momenten zongen de fans zelfs luider dan Louis zelf!

En voor degenen die helaas niet bij dit hopeloos uitverkochte concert konden zijn, is er heel goed nieuws! Louis komt namelijk deze zomer de Lokerse Feesten afsluiten! Tickets voor die avond kosten 38 euro. Snel zijn is de boodschap! Tickets kan je hier kopen: Tickets Lokerse Feesten

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Louis Tomlinson
Locatie: 
Lotto Arena
Meer over