De populaire realityreeks ‘Love Island’ keert deze zomer terug naar de Vlaamse huiskamers en zal exclusief te zien zijn op Streamz. Het presentatieduo is net als de startdatum van deze derde reeks nog niet bekend, maar de spraakmakende voice-over Jeroen Verdick is wel terug van de partij. De stand-up comedian met kenmerkende Kempische tongval, die ondertussen ook al het mooie weer maakte als sidekick van Jens Dendoncker in ‘Hoe Zal Ik het Zeggen?’ heeft er weer ontzettend veel zin in: “Laten we zeggen dat mijn doortocht in het eerste seizoen niet onbesproken was en mijn mailbox echt ontplofte met reacties. Ik heb opnieuw toegezegd, omdat ik het zelf fun vind om te doen”, zegt Jeroen Verdick enthousiast. Vanaf mei doet Jeroen, die elke dinsdag bij Vincent Live (Qmusic) terugblikt op de actualiteit, ook try-outs voor zijn eerste avondvullende zaalshow ‘Alleen’, waar hij volgend jaar mee op tour trekt door Vlaanderen.

Deze zomer opent een Spaanse villa opnieuw haar deuren voor een nieuwe, Vlaamse versie van ‘Love Island’, het datingprogramma waarin jonge singles worden gevolgd tijdens hun verblijf in een luxueus vakantiehuis op een idyllisch eiland, met het gemeenschappelijke doel om de ware liefde te vinden tijdens hun ‘Summer of Love’. De duurtijd van hun verblijf hangt af van de koppels die de 12 singles straks gaan vormen. Wie het derde seizoen, dat binnenkort exclusief wordt uitgezonden op Streamz, gaat presenteren, is nog niet bekend. Wel keert de Kempense stand-up comedian Jeroen Verdick terug als voice-over. Als medepresentator van ‘Hoe Zal ik Het Zeggen?’, maar ook als panellid in ‘Is Er Een Dokter In De Zaal’, als trendwatcher in de #eindejaarsconference en wekelijks bij Vincent Live op Qmusic, heeft Jeroen sinds de laatste ‘Love Island’ heel veel vlieguren gemaakt en ervaring opgedaan. Die komen hem straks goed van pas, wanneer hij met de nodige humor en grappige insteken de deelnemende koppels becomentarieert. “Laten we zeggen dat mijn medewerking in het eerste seizoen niet onbesproken was en dat er héél veel mensen waren die blijkbaar wel iets te zeggen hadden op mijn bijdrage (lacht). Het is opgevallen. Voor mij opende het niet alleen deuren, ik vond en vind het zelf ook leuk om op deze manier voor de derde keer terug betrokken te zijn bij het programma. Het is een hele uitdaging, maar omringd door de juiste mensen ben ik er zeker van dat we moeiteloos commentaar gaan kunnen geven op de beelden die we te zien krijgen. Ik ben nu al benieuwd voor welke verhalen de deelnemers gaan zorgen, maar 12 onbekenden op een eiland ver weg van de realiteit, dat zorgt sowieso voor hilariteit en spraakmakende dingen”, zegt Jeroen Verdick.

Met zijn Kempische tongval en aparte humor werkt Jeroen ondertussen ook verder aan zijn eerste solovoorstelling ‘Alleen’, waar hij in 2023 mee op tour trekt door Vlaanderen. “We zitten op schema. Vanaf deze maand gaan we hier en daar dingen uitproberen. De mensen moeten zeker komen kijken, want ze gaan genoeg kansen krijgen om te lachen. In ‘Alleen’ probeer ik op m’n eentje de wereld te begrjipen en neem ik straks mijn publiek mee in mijn zoektocht naar de ware ik, omgeven met de nodige fantasie en absurditeit. Het gewicht van deze voorstellingen rust inderdaad op mijn schouders, maar ik ben er klaar voor. Als stand-up comedian is een eigen show toch één van de dingen waar je naartoe werkt”, zegt hij enthousiast.

Meer info over Jeroen Verdick, zijn medewerking aan ‘Love Island’ én zijn solo theatervoorstelling ‘Alleen’, vind je op www.jeroenverdick.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: