Je dagelijkse portie serotonine? Tijdens LL23 zit je gebakken in theatertent Juliet en Adonis met een programma vol comedy en cabaret! Komende zomer staan deze helden voor je klaar in Biddinghuizen:

 • Arjen Lubach: Vanaf december is het tijd voor ‘Comedy Tour’, een wervelstorm aan glimmend nieuwe liedjes en venijnige grappen en grollen. Die moet bezig baasje Arjen Lubach natuurlijk wel eerst even uitproberen, op jullie. Ruw en rafelig, gegarandeerd lachen.
 • Badum Oneliners Live: De beste grap is een korte grap. En de kortste grap is de oneliner. Eén goedgemikte zin waar alles in zit: de aanloop, de afsprong en de uitsmijter. Uitgesproken door goedgebekte grappenmakers en van elkaar gescheiden door één rake drummer: badum!
 • Bob Koomen: Bob is een van de nieuwste leden van Comedytrain. De jongen uit Hoorn ging van leuk tot leuker, ook dankzij sparringsessies met Theo Maassen en Kasper van der Laan. Zijn corebusiness is zich verwonderen over de zin en onzin van alles. Een goudmijn.
 • Céline Schrama: Zelfspot en ongemak gaan hand in hand bij Céline Schrama, een van de paradepaardjes van Comedy Club Haug. Als Amsterdamse bij dit Rotterdamse podium weet ze dat aanvallen de beste verdediging is. Dus maakt ze zichzelf belachelijk, én het publiek.
 • Comedy Club Haug: Comedy Club Haug is hét Rotterdamse podium voor stand-upcomedy, gevestigd aan de Boompjeskade langs de Maas, waar de loper wordt uitgerold voor opkomend talent en gevestigde namen, óók buitenlandse. Maar op Lowlands is het eigen comedians eerst.
 • Comedytrain: De Eredivisie van de Nederlandse stand-upcomedians levert een spervuur aan overrompelende en kiezelharde grappen over de actualiteit, vertelt wat er zoal dwarszit of zet een toeschouwer te kakken. En dat in het tempo van een op hol geslagen TGV.
 • Daan van der Hoeven: Satirisch schrijver Daan van der Hoeven bewijst regelmatig in Comedy Club Haug dat hij geen buikspreekpop nodig heeft om zijn lolligheden te leveren. Hij reageert op alles en iedereen, zet hilarische typetjes neer en ontroert met zijn zelfspot.
 • Finn Visser: Comedy Club Haug-parel Finn Visser heeft over alles een mening, en keert de mensheid en haar eigenaardigheden volledig ondersteboven. Zware onderwerpen worden vederlichte oneliners en dagelijkse futiliteiten uitgediept. Breinmassage én lachtherapie.
 • De Gouden Armadillows: Het team van ‘Goeiemorgen Lowlands’ en ‘De Lowlands Opfriscursus’ reikt in een exclusieve show voor LL23 in een moordend tempo onderscheidingen uit. Spetterende start van het Juliet-avondprogramma, met muziek, gasten, showballet en andere ongein.
 • Howard Komproe: Howard Komproe heeft het MC-en zowat uitgevonden. Ook Lowlands ziet hem graag, deze onvolprezen stand-upper en ‘Twin Daddy’. Met zijn unieke humor en überrelaxte swag zwaait hij in Adonis de scepter als ceremoniemeester.
 • Jeroen Leenders: Ben je klaar voor The Jeroen Leenders Experience? Deze onruststoker, cynische positivo en eerste Vlaamse speler binnen Comedytrain is een gast met een gek brein en publiek dat erin kruipt. Ruig, chaotisch, verwarrend, met een grote rol voor improvisatie.
 • Jorn van Dam: Bij Jorn van Dam schuif je aan voor een feestmaaltijd met grappen en buikkrampen van het lachen als toetje. Dit Comedytrain-lid kan door zijn lengte wat slungelig overkomen en speelt dat slim uit. Gul deelt hij snerende oneliners uit. Gevaarlijk grappig.
 • Marie Koet: In haar stukken voor ‘De Speld’ en via springplank Comedy Club Haug brengt Marie Koet de tragikomische kant van ons bestaan in kaart. Neem het leven niet te serieus, en stel verwachtingen en ambities bij met welgemikte grappen.
 • Martijn Koning: Martijn Koning maakt dagelijks de simpele rekensom: actualiteit + prettig gestoord brein = hilariteit. Humor als afweermechanisme, maar dan wel in de preventieve aanval. Absurdisme en sarcasme als kunstvormen op vervaarlijk hellend vlak.
 • n00b: Word ook fan van de underdog en sympathisant van de stumperds! Laura Bakker is gek op kringlopen, Isabelle Kafando op orka’s. Gooi je dat door elkaar zoals een n00b oftewel nobody dat doet, dan krijg je één grote ongeorganiseerde bende. Eigentijdse humor.
 • René van Meurs: Comedytrainveteraan René van Meurs staat momenteel op de planken met een voorstelling over een nieuwe fase in zijn leven: het vaderschap. Is er naast wat van je leven maken nog ruimte om te dollen? Precies dat gaat hij op Lowlands doen!
 • Rundfunk: Sinds 2015 laten Yannick van de Velde en Tom van Kalmthout alias Rundfunk Neerlands comedy op de grondvesten schudden met hun absurde en politiek incorrecte humor. Kom op Lowlands het Schaubizzspektakel ‘Schnabbel’ met eigen ogen anschauen.
 • Sezgin Güleç: Tijdens zijn allereerste optreden op een open mic in Toomler maakte Sezgin Güleç meteen indruk met zijn snoeiharde grappen. Niet veel later werd hij ingelijfd als jongste lid van Comedytrain en tourde hij in het voorprogramma van Patrick Laureij.
 • Soundos El Ahmadi: Keihard maar goudeerlijk is ze, stand-upcomedian, actrice en filmmaker Soundos El Ahmadi. Hard werken, op je bek gaan en weer opstaan – dikke middelvinger(s) voor je, dat ook. Ze is Lowlands’ vaste MC voor Juliet, no guts no glory.
 • Stefan Pop: Het is nauwelijks overdreven te stellen dat Stefan Pop het fundament is waar de Nederlandse comedywereld op rust. Achter de mic zorgt hij met zijn bizarre gedachtenkronkels al ruim twee decennia voor de nodige positieve energie.
 • Tim Hartog: Wie de Rotterdamse Comedy Club Haug weleens bezoekt, weet dat geen comedian in Nederland zijn publieksparticipatie zo in de vingers heeft als Tim Hartog. Een uiterst sympathieke gast, die de zaken net even vanuit een andere hoek bekijkt.
 • Valentina Tóth: Zodra Valentina Tóth haar herinterpretaties van het werk van Mozart en Bartók speelt, gaan kippenvel en lachkrampen hand in hand. Op Lowlands speelt ze het beste uit ‘Wildbloei’, een tragikomische ode aan de hysterische vrouw. Must-see onewomanshow!
 • Yunus Aktas: Alles wat Yunus Aktas onderneemt (veel is dat niet) loopt uit op een mislukking. Zijn comedy vormt daarop de enige uitzondering: hij viel in de prijzen op Cameretten en is inmiddels een vast lid van Comedytrain. Lichtpuntjes in een vergeefs bestaan.

Binnenkort worden meer namen bekendgemaakt. Op lowlands.nl is een uitgebreide omschrijving van de aangekondigde acts te vinden en via de officiële Lowlands 2023 Spotify-playlist kan alvast worden beluisterd wie er deze zomer naar Lowlands komen.

LOWLANDS
18 + 19 + 20 augustus 2023
Evenemententerrein Walibi Holland, Biddinghuizen
www.lowlands.nl

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over