Dansen, dansen en nog eens dansen. In de Hacienda vertoef je het hele weekend tussen hete grooves en opzwepende sounds van overal en nergens, oud én nieuw. Waarschuwing: het betreden van de cocktailbar is op eigen risico! Voor je het weet, raak je verknocht aan de Caribische sferen en dorstlessende Bacardi Mojito’s. Beleef The Sound of Rum in Hacienda met je favoriete mix van onder meer afro, hiphop, house, disco, UK bass, reggaeton, baile funk en een ruime scheut amapiano.

Ajuma: Als een van de weinige vrouwelijke promotors in Nederland richtte de Utrechtse dj Ajuma Parotia op, een kleurrijke clubnacht vernoemd naar een paradijsvogeltje die de rest van het vogelrijk uitnodigt om samen te dansen op haar muziek uit elke hoek van de wereld.

Ays b2b Kuriosa: Het overbrengen van liefde door middel van disco, funk, jazz, groove en soul: dat is het doel van dj’s Ays en Kuriosa. Niet zomaar, maar underground. Verbinding, samenzijn, gemeenschap. Liefde is muziek. Dichter bij de waarheid kan het niet liggen.

Chalé: Als kind van Ghanese ouders weet dj/producer Chalé wel waar hij de muzikale mosterd moet halen. Vies van westerse beats is hij ook niet; vandaar zijn uitgekiende mishmash van afro, hiphop, house en UK bass. Een eclecticus pur sang.

CHAMOS: CHAMOS, het virale dj-collectief uit Arnhem, brak een paar jaar geleden door op SoundCloud. Met hun moeiteloze blend van hiphop, R&B, house, afrobeat en bass music geven ze niet zelden een machtige zwier aan bestaande, oudere clubhits.

Chuckie: Als je zomer zegt, zeg je Chuckie. De man die Dirty Dutch uitvond en bubbling mainstream maakte. De dj als idee, als optima forma. The Latin-Grammy winnende King of Mixing rijgt al jaren de ene na de andere plaat aan elkaar, als een lange ketting zomerse madeliefjes.

Dave Nunes: Al vijf jaar timmert dj/producer Dave Nunes aan de spreekwoordelijke weg, met een elektronische reis die vanuit een diepe liefde voor afrohouse ook voert langs andere wereldse stijlen, zoals reggaeton, baile funk en vooral een ruime scheut amapiano.

Eileen: Met dj Eileen ga je de ware betekenis van het woord groove inzien. Voor haar begint en eindigt alles met soul, funk en disco. Ook als ze een houseplaat opduikelt of een moderne clubtrack, schuilen daarin sporen van Motown, boogie en klassieke R&B. Goddelijk!

Ezri Jade: Ezri Jade kiest regelmatig voor een tour door alle fasen van de reggae of pluist juist de invloeden daarvan uit op afrobeats en afrohouse. Of nog breder, bijvoorbeeld met Braziliaanse baile funk, Portugese batida en explosieve Caribische riddims.

Gyatso: Op de wipwap tussen club- en ravecultuur treffen we Gyatso Davids, een draaitafelaar en groovegoochelaar van formaat. Zijn elektronische speeltuin omvat alles tussen techno, breakbeat, gabber en trance, waarbij hij nimmer onder de 130 bpm zakt.

Jade Soul: De Rotterdamse dj Jade Soul legt regelmatig een soulplaat op – liefst met een stevige housebeat eronder – maar ze draait véél breder dan dat. Gloeiende disco, stevige hiphop, geile dancehall en alles wat daar zijdelings mee te maken heeft.

Jolani Jhones b2b NALA: NALA groeide op met funk en soul, en spreidde haar vleugels tot diep in de R&B, hiphop en future beats. De grenzeloze Jolani Jhones hopt In Afrika van amapiano naar afrobeats, en vinkt ook Brazilië en India af. Of dat back-to-back een beetje matcht? Nou en of!

Jungle by Night Soundsystem: Hoe meer Jungle by Night, hoe beter. En dus doen onze groovekoningen er naast hun reguliere optreden nog een dj-set bij. De grenzen die ze als band opzoeken, worden vanachter de draaitafels door de dj’s Tienson, Ko en Pyke kilometers verder opgerekt.

Laura Meester: De muzikale trip van Laura Meester begon met piano en bas, maar al snel maakte ze een scherpe bocht richting draaitafels boordevol clubbeats en (African) disco. Verwacht op LL een funky set, waarin Meester ook eurohousegeluiden verwerkt. Want op reis kan en mag alles.

Leroy Rey: De Indonesische Nederlander Leroy Ley brengt al ruim drie decennia zinderende sets vol house, disco, hiphop en jazzy soul. Volgens DJ St. Paul kan niemand deze genres zo mooi in de volle breedte draaien als Leroy Rey. Nu moet onze Hacienda eraan geloven!

Maey: WOO HAH! x Rolling Loud, DGTL of buitenlandse hotspots: Maey verovert de planeet met sets vol beukende hiphop, bloedhete R&B en verfrissende electro – met eigen producties en tracks van anderen. Kortom: het talent van deze Amsterdamse is grenzeloos.

Mickster: Kind aan huis bij FunX Latin, vaste waarde bij Fiesta Macumba en medeoprichter van o.a. Jiggy en Vibe: de sets van de internationaal geliefde dj Mickster ontstijgen qua partygehalte elke barometer. Eén groot feest met pompende reggaeton, dampende soul, hiphop, funk en R&B.

Nedda Sou: Gelukzalige house, puntige vintage techno, hypnotiserende triphop, verdraaide afrobeats: alles kan in de soepel vloeiende sets van de Amsterdamse Nedda Sou. Choreografie via de knoppen gaat haar zeer gemakkelijk af, dus gooi die remmen maar los.

Passion DEEZ: Van schemerende grime vol dreigende raps via opgevoerde dubstep tot ontspannen breakbeats met gelukzalige bassen. En daartussenin stopt Passion DEEZ nog veel meer goeds uit de obscuurste uithoeken van Londen voor een intense, vies zweterige set.

SAIDAH: SAIDAH mixt cocktails vol vintage house, besprenkeld met afrobeat, R&B, amapiano, en andere bassen en beats regelrecht uit de Londense clubscene. Liefst met vrouwelijke vocalen die je direct terugbrengen naar de jaren 90. UKG x Lowlands forevah.

Steppin’ Into Tomorrow: Het is weer back to the future met de community voor liefhebbers van soul, jazz, funk, R&B, hiphop, soulful house en broken beats. Met dit jaar medeoprichter Lucas Benjamin en Pelanoir die met hun dj-sets de Steppin’-identiteit uitdragen en ondertekenen.

Tida Kamara: De Amsterdamse met Sierra Leoonse roots Tida Kamara herken je aan haar stomende sets vol hiphop, R&B en afrofusion, met hier en daar een rondje reggae, scheutje soul of glimp garage. Haar Lowlandsset wordt minstens zo gedenkwaardig.

Tonno Disko: De nieuwe artiestennaam van dj Antonio ‘Tonno’ Pairel bekt lekker toch als je plaatjes draait? Sluit ook goed aan bij zijn uiterst heupvriendelijke mash-up van funk, disco, hiphop, house en breakbeats. Waar Tonno Disko draait, daar is het feestje.

Trippy Tins: Bass en percussie zijn de onverwoestbare fundamenten onder de dj-set van Trippy Tins. Daarop bouwt hij een donswarme mix van soulvolle house, R&B, UK funky en afrohouse, maar schuwt ook andere uitstapjes niet, richting de Cariben bijvoorbeeld.

Binnenkort worden meer namen bekendgemaakt. Op lowlands.nl is een uitgebreide omschrijving van de aangekondigde acts te vinden en via de officiële Lowlands 2024 Spotify-playlist kan alvast worden beluisterd wie er deze zomer naar Lowlands komen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over