‘Without U (Barbagallo remix)’ is de eerste single van een aankomende remix EP met nummers van haar debuut album

Singer songwriter & muzikante Luka bracht haar debuut album ‘First Steps of Letting Go’ iets meer dan een halfjaar geleden uit. Nu kondigt ze een remix EP aan die uit komt op 25 juni, bestaande uit nummers van haar debuut album. Daarnaast brengt ze vandaag de eerste single ‘Without U (Barbagallo remix)’ uit. Zoals de titel doet vermoeden is deze eerste remix door niemand minder dan Barbagallo gemaakt, drummer van Tame Impala sinds 2012. Het is een geweldige rework geworden van de originele compositie, welke nu overal online te beluisteren is. Luka heeft ook nieuwe shows aangekondigd, met een speciale livestream op 12 juni en een Nederlandse clubtour in het najaar. Ga naar www.lisaluka.com voor meer info en tickets.

Als er iets is wat geboren artiesten onderscheidt van hen die alleen maar bekendheid nastreven, is het de bijna roekeloos te noemen drang naar creatieve vernieuwing. Het is niet de makkelijkste weg die zij kiezen, maar wel veruit de meest interessante en oprechte. Wie de carrière van Lisa Lukaszczyk bekijkt, kan niet anders dan concluderen dat zij zo’n authentiek talent is dat haar eigen muzikale universum aan het schapen is. Geboren in Kaapstad en wonend en werkend vanuit Rotterdam, timmert de singer-songwriter al geruime tijd onder de naam Luka aan de weg, wat uiteindelijk leidde tot de release van haar debuut album ‘First Steps of Letting Go’ in oktober vorig jaar. Dit album werd zeer goed ontvangen door de Nederlandse pers, waarbij de Volkskrant zei dat Luka een veelbelovende artiest is en popmagazine Music Maker haar "een enorm talent" noemde.

Luka’s debuut album wordt opgevolgd door een remix EP welke uit komt op 25 juni, waarvan de eerste remix voor ‘Without U’ nu uit is. De remix is gemaakt door Julien Barbagallo, een Franse muzikant geboren in 1980 in Albi. Hij is de drummer van Tame Impala sinds 2012, maar hij heeft ook gedrumd in Hyperclean, Bertrand Burgalat, April March, This is the kit, Tahiti 80 en is een van de oprichters van de band Aquaserge. Hij heeft onder zijn eigen naam Barbagallo drie soloalbums en enkele EP’s uitgebracht, en woont nu aan de Sunshine Coast in Australië. Zijn remix van ‘Without U’ begint kalm en langzaam, maar wordt steeds indrukwekkender naarmate het nummer vordert.

‘Without U (Barbagallo remix)’ is nu beschikbaar op Spotify, iTunes, Apple Music, Deezer en Bandcamp.

Luka’s aankomende shows:
12-06 De Doelen, Rotterdam (livestream) (NL) 22-10 BIRD, Rotterdam (NL)
14-10 Luxor Live, Arnhem (NL) 23-10 Metropool, Nijmegen (NL)
16-10 Patronaat, Haarlem (NL) 26-11 Paradiso, Amsterdam (NL)
Ga voor meer info en tickets naar www.lisaluka.com

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over