
Stoofvlees met frietjes, een heerlijke vol-au-vent of paling in ’t groen. Wat bestel jij altijd op restaurant? Met Vlaamse Klassiekers, het gloednieuwe televisieprogramma van njam!, kan je die authentieke gerechten nu ook thuis bereiden – precies zoals in de beste brasserieën. Vanaf zondag 9 februarineemt presentatrice en actrice Lynn Van den Broeck de kijker mee op een culinaire reis langs de lekkerste adresjes van Vlaanderen om er een klassieker van de kaart klaar te maken.
Van brasserie tot bord
In elke aflevering bezoekt Lynn twee gerenommeerde brasserieën waar de chef telkens één van zijn favoriete Vlaamse klassiekers stap voor stap bereidt. Van de basis tot de afwerking – onze chefs geven al hun keukengeheimen prijs. Presentatrice Lynn steekt mee de handen uit de mouwen, als volwaardige souschef, en noteert naarstig alle tips & tricks in haar receptenboek.
“Met Vlaamse Klassiekers willen we mensen inspireren om hun favoriete gerechten van op restaurant ook thuis te bereiden,” vertelt Lynn. “Als gepassioneerde hobbykok sta ik te popelen om mijn receptenboekje te vullen met het beste uit onze bistronomie.”
Een unieke blik achter de schermen
- Aflevering 1: Stoofvlees (Mémé Gusta, Gent) en kabeljauwhaasje (De Zwaan, Hasselt)
- Aflevering 2: Vol-au-vent (De Vijfhoek, Sint-Katelijne-Waver) en paling in ’t groen (Silo’s, Boortmeerbeek)
- Aflevering 3: Gehaktbrood (Fortuin, Kontich) en vispannetje (Vers Namur, Blanden)
- Aflevering 4: Konijn met pruimen (Père et Mère, Diksmuide) en kalfstong in madeirasaus (Steendam 66, Gent)
- Aflevering 5: Steak tartaar (Bistro Monroe, Antwerpen) en garnaalkroketten (De Kruidenmolen, De Haan)
Helemaal restaurantwaardig!
Vlaamse Klassiekers is vanaf zondag 9 februari wekelijks te zien op njam!. Mis het niet en laat je inspireren door de authentieke Vlaamse keuken en verras binnenkort familie en vrienden bij je thuis met eenvoudige, smaakvolle en restaurantwaardige gerechten!
Vlaamse Klassiekers - vanaf 9 februari
Elke zondag om 11u, 16u en 23u