Warhaus is Maarten Devoldere (de helft van het frontmannen duo bij Balthazar). Onder die nom de plume bleef hij lang bewust onder de radar. Met uiterst spaarzame onthullingen gunde hij ons een blik op een ietwat ijl universum, gevoed door spleen en hunkering. Centraal: de liefde. De honger naar het vluchtige, naar wat onzegbaar is. De tijd is nu rijp om naar buiten te treden met een eerste album.

WE FUCKED A FLAME INTO BEING verschijnt op 2 september. Bekijk hier de clip bij de eerste single THE GOOD LIE in een regie van Wouter Bouvijn, productie door CZAR.

“The track smolders with film-noir-like sexuality, reminiscent of Tom Waits both lyrically and vocally, but with the sensuous intermingling of female vocals. The lush, thumping orchestration allows two direct reactions: listeners can either brood mysteriously in a corner or shake their hips like they mean it.” - COOLHUNTING.COM

“Ik word volgend jaar 30. Met deze plaat sluit ik een belangrijke periode af”, aldus Devoldere. “Het is een ode aan de liefde, aan de excessen en de ongrijpbaarheid ervan. Love songs zijn een vorm van advertising: je portretteert een vrouw en de luisteraar moet er ook verliefd op worden.”

De titel, ‘We fucked a flame into being’, is een quote uit Lady Chatterly’s Lover, de schandaalroman van de Engelse romancier D.H. Lawrence over een allesverzengende liefde tussen een arbeider en een aristocratische vrouw. “Te mooi om te laten liggen! Ik hou van de tegenstellingen in die zin, omdat ze me muzikaal erg aanspreken: rauw vs. fundamenteel passioneel, brutaal vs. romantisch, kunst vs. kitsch, archaïsch vs modern”. Het is een album waarop elke song de ondoorgrondelijkheid van een ontmoeting viert; een tribute aan de decadentie en de diepte die het leven biedt. De Franse sixties, een toets exotiek, een achteloze lusteloosheid... Cohen en Gainsbourg zijn nooit ver weg maar Warhaus samplet clever uit vijftig jaar muziekgeschiedenis.

TRACKLISTING:

  1. I’m Not Him
  2. The Good Lie
  3. Against The Rich
  4. Leave With Me
  5. Beaches
  6. Machinery
  7. Memory
  8. Wanda
  9. Bruxelles
  10. Time And Again

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over