Peter Minnebo

De Canadese Marc Martel wordt gezien als dé zingende reïncarnatie van de legendarische Queen-zanger Freddie Mercury en is zonder twijfel één van 's werelds beste en meest gevraagde vertolkers van de grote rocklegende. Het is dan ook geen verrassing dat Marc Martel nummers opnam voor de film 'Bohemian Rhapsody’, die vier Academy Awards won.

In Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland alleen al bracht Marc Martel meer dan 70.000 toeschouwers in vervoering met zijn spectaculaire liveshow. Internationale supersterren als Celine Dion behoren tot zijn grootste fans, net als de originele bandleden van Queen, Brian May en Roger Taylor. Zelf volgde hij niet echt zanglessen, maar luisterde veel naar Top 40 Radio, naar artiesten zoals George Michael en bands als Aerosmith.

Marc Martel trotseerde afgelopen week een 8 uur durende Noord Atlantische vlucht voor zijn Europese herfst promotour voor One Vision of Queen! Na showcases in Frankfurt, Keulen en Amsterdam, landde hij 12 juni in de showroom van piano’s Maene te Brussel voor een exclusieve showcase en persbabbel.

Tijdens de showcase werd nog maar eens duidelijk hoe innemend zijn stem, performance en pianospel zijn. En of hij in zijn nopjes was? Met een akoestische grafitti Maene piano kon zijn geluk niet op, vermits hij live altijd met een digitale piano speelt. “A real piano and the craziest piano I've ever seen”, aldus Marc met een smile. Hij eindigde de showcase met een welgemeende buiging en ‘thanx everybody’.

Op 11 oktober stopt zijn Europese tour ook in het Koninklijk Circus in Brussel.

Tickets: https://www.ticketmaster.be/event/58509?language=nl-be

info: https://www.facebook.com/marcmartelmusic

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Marc Martel

Reservatie:

Meer over