laanderen smacht massaal naar cultuur en entertainment, dat bewijzen ook de verwachte bezoekersaantallen van Kursaal Oostende. De locatie ontvangt in april meer dan 20 verschillende activiteiten, goed voor meer dan 20.000 bezoekers. Met onder meer het Podcastfestival van De Standaard, Engelbert Humperdincks, Texas en Metejoor op de agenda is er alvast een breed aanbod qua genres.

Kursaal draait terug op volle toeren

Kursaal Oostende draait op volle toeren deze maand. Het eerste weekend van april gaat onmiddellijk van start met het Podcastfestival van De Standaard, waarbij de grootste namen van de Vlaamse én internationale podcast wereld naar de kust afzakken. Van Alex Agnew met zijn geniale podcast Welcome to the AA, de dames van de Volksjury, tot internationale toppers als Brian Reed van de Amerikaanse podcast S-Town. Als afsluiter worden voor de eerste keer de Oorkondes uitgereikt, ofwel de podcast versie van de Ensors.

Heel wat Vlaamse acts passeren de revue: Isabelle Beernaert, de Ketnet Musical, Willem Vermandere en Metejoor komen het beste van zichzelf geven aan de Belgische kust. Ook internationale toppers als Texas, Engelbert Humperdinck en Clannad staan op de planken van Kursaal Oostende. Naast een hoop concerten en shows, zijn er ook heel wat business events gepland.

Na bijna 2 jaar lang de deuren te sluiten, staat het team achter Kursaal Oostende dan ook te springen om weer op volle toeren te draaien. Kursaal Oostende opende officieel terug haar deuren op 6 februari, met al snel uitverkochte concerten en shows van Bart Peeters, Lieven Scheire en Arno.

“De maand april wordt voor stad Oostende een drukke periode. De paasvakantie belooft veel bezoekers naar de Belgische kust te lokken die vaak hun bezoek aan het Kursaal koppelen aan een dagje zee.” zegt Bart Tommelein, burgemeester Stad Oostende.

Sinds de heropening van het Kursaal vinden onze bezoekers terug hun weg naar de Oostendse horeca.

De werking van het Kursaal heeft altijd al een enorme, positieve impact gehad op de economie in de stad. In het 'pre-coronatijdperk' koos gemiddeld 30% van de Kursaal bezoekers er voor om hun Kursaal bezoek te koppelen aan een overnachting en gemiddeld 60% ging voor of na de voorstelling in het Kursaal genieten van de gastronomie in Oostende. Niet alleen het Kursaal is dus heel enthousiast over de heropening maar evenzeer vele spelers uit de horeca die de impact van een gesloten Kursaal tijdens de pandemie gevoeld hebben.

"We zijn enorm blij dat het Kursaal haar deuren terug mocht openen. In de eerste plaats voor het team van het Kursaal zelf die na 2 jaar eindelijk terug wat normaal kan functioneren. Maar anderzijds zijn ook wij, en onze collega's, enorm verheugd om die Kursaal bezoekers terug te verwelkomen in onze restaurants voor of na de voorstelling. De avonden waar er een activiteit doorgaat in het Kursaal zijn voor de Oostendse horeca vaak topavonden." Sam Vancoppenolle, eigenaar Gastrobar Sam.

"Het is fantastisch om de Kursaal bezoekers na een voorstelling terug een plaatsje te zien zoeken in hun favoriete café of terras om daar met vrienden nog even na te genieten. Die totaalbeleving in onze stad blijft een enorme troef." Bart Boelens, eigenaar Lafayette en Bar des Amis.

“Als er een activiteit in het Kursaal plaatsvindt, zien we een piek in de boekingen van onze hotels. Mensen houden er van om er een meerdaagse Oostende van te maken zodat ze nog eens op ontdekking kunnen in de stad of goed uitwaaien tijdens een wandeling op het strand.” Xavier Vercaemst, zaakvoerder C-hotels.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over