De line-up voor Live is Live 2024 krijgt meer en meer vorm, want we kunnen alweer enkele mooie nieuwe namen toevoegen aan het programma: Paolo Nutini en Warhaus komen op zaterdag 29 juni naar Antwerpen. Ook de eerste namen voor het tweede podium Dageraad kunnen we bekendmaken: Trixie Whitley, Arooj Aftab, Loverman en Bess Atwell.

Het programma van de tweede Live is Live-dag wordt weer aangespekt, want er zijn nieuwe namen voor zaterdag 29 juni: Paolo Nutini, Warhaus en Loverman. Combineer Italiaanse passie met Schotse nuchterheid en wat Motown-swag, en het resultaat is Paolo Nutini. De plaat ‘Last Night in the Bittersweet’ stuitert van soulvolle nummers over verscheurende songs naar explosieve energie. Paolo blijft op het podium een ruwe bolster, maar weet ook nog steeds hart en ziel te doorboren. Met Warhaus overmeestert en temt Maarten Devoldere al het hartzeer en kneedt het tot bloedeerlijke nummers met prachtige arrangementen en openhartige teksten. Dankzij echo’s van Leonard Cohen en de sensualiteit van Serge Gainsbourg laat Warhaus een gebroken hart weer gloeien en grooven. Ook voor ons tweede podium Dageraad kunnen we de eerste artiesten aankondigen. De Dageraad is een ode aan de singer-songwriter en aan de iconische Dageraadplaats in Antwerpen. Loverman is een perfecte match. De gitaarballades op de plaat ‘Lovesongs’ bundelen zijn liefdesoverpeinzingen, omzwachteld met een zeemzoet timbre en verpakt in intrigerende folkpop.

Meer moois op het Dageraad-podium mogen we verwachten van Arooj Aftab, Bess Atwell en Trixie Whitley. Arooj Aftab is de eerste Pakistaanse artiest ooit die een Grammy won, voor Best Alternative Jazz Album. De zangeres woont al een hele tijd aan de Amerikaanse oostkust, maar blijft vooral in haar moedertaal zingen. Ze slaagt er in gelaagde muziek te produceren die tegelijk minimaal en vertrouwd klinkt, en dat vertaalt zich naar intieme elektronica-gedreven jazzsongs. De Brightoniaanse Bess Atwell heeft geen schrik om haar innerlijke strijd en persoonlijke familieverhalen in ongeveinsde nummers te openbaren. Haar tedere indiepop zal ook weerklinken op vrijdag 28 juni. De laatste dag van Live is Live maakt Trixie Whitley haar terugkeer naar ons festival, deze keer solo op het Dageraad-podium op zondag 30 juni. De multigetalenteerde Trixie is live beklijvend, rauw en intens. Ze is geboren in Gent, maar opgegroeid in de New Yorkse muziekstudio’s. Ze daagt zichzelf constant uit, maar verliest haar puurheid als artieste nooit uit het oog.

Meer namen worden binnenkort aangekondigd. Alle tickets zijn nu te koop.

Ticketinfo

Dagticket: vanaf 90 euro
Frontstage (=dagticket + gegarandeerde toegang tot frontstage bij de headliners): vanaf 130 euro
Seat (=dagticket + toegang tot tribune): vanaf 120 euro
Combiticket (= ticket voor 3 dagen – 28 t.e.m 30 juni): vanaf 225 euro
Happy together (=groepstickets, 9 tickets kopen = 1 ticket gratis): vanaf 810 euro

Tickets voor mensen met een beperking zijn te reserveren via https://tickets.liveislive.be/2dc9fa87f5e7491c856d5ecf10b32805/
*Prijzen inclusief servicekosten

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: