Charmant, empowerend, een splinternieuw stijlicoon… Merol is het allemaal. Op de grens tussen geniaal en grotesk weet ze met haar catchy Nederlandstalige pop, cheeky teksten, pompende jaren 80 synths en een gezonde dosis humor en zelfspot ieders hart te veroveren.

Na een uitverkochte clubtour door Nederland en België met haar debuutplaat Troostprijs (#8 NL en #5 BE) en een daverende festivalzomer met shows op o.a. Pukkelpop, Best Kept Secret en Appelpop is Merol weer de studio ingedoken om nieuwe muziek te maken. Ze werkt aan een EP waarin ze op zoek gaat naar haar lelijke kanten, haar zeven zonden. “Waar schaam ik me voor? Waar maak ik me boos over? Waar ben ik hypocriet in?” dat zijn de vragen die ik mezelf heb gesteld. Ik vind het tof op zoek te gaan naar waar het wringt en ook bloot te geven waar ik minder trots op ben.” aldus Merol.

De eerste single 'Kus Me Even' gaat over de eerste fase van verliefdheid en het verlangen daar te blijven. Als een relatie vordert, dan komen er ook verantwoordelijkheden en sluipen er patronen in. Merol wil alleen de lusten, niet de lasten. En ook nog niet de buitenwereld in, waar de liefde meteen een naam moet krijgen. Dit nummer schreef ze samen met Jacqueline Govaert (Krezip) en Rafael Maijnard (Ronnie Flex) en is geproduceerd door Alvaro (J. Balvin, Major Lazer, Diplo, Ellie Goulding).

Begin 2022 kwam Merol haar debuutplaat ‘Troostprijs’ uit. Nostalgische popsongs, vileine statements op frisse elektronische synth producties. ‘Merol is de superwoman versie van Merel. “Het album bestaat uit krachtige songs die mij troosten en mijn eigen angsten en onzekerheden wegnemen,”aldus de artiest.

Vanaf oktober was Merol weer te zien zijn op de Belgische tv, in De Allerslimste Mens Ter Wereld. Ze zal het jaar afsluiten met een uitverkochte show in de grote zaal van Ancienne Belgique, Brussel. Haar grootste eigen show tot nu toe. In het nieuwe jaar gaat ze het land in met de tweede ronde van de Troostprijs tour en zal ze tweemaal in een uitverkochte grote zaal van De Roma in Antwerpen te zien zijn.

Luister naar 'Kus Me Even' HIER

LIVE
27/11/22 – AB, Brussel (sold out)
02/03/23 – De Roma, Antwerpen (sold out)
04/03/23 – De Roma, Antwerpen (sold out)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over