Peter Minnebo

Op dag 3 van het W-Festival kon niemand beter de Belgische aftrap geven dan Jo Lemaire, trouw gebleven aan haar stijl en zelfs aan de new wave look, met typerende zwart-witte contrasten. Ze neemt het Kleine strand graag onmiddellijk in met "Je suis venue te dire que je m'en vais", met dank aan het originele van Serge Gainsbourg.

Met het intro nummer van Heather Nova was eigenlijk alles gezegd, met ‘Maybe An Angel’ katapulteerde ze ons naar de hemel met haar hemelse stem en verschijning. ‘Atmosphärisch’ hoor ik achter me ontvallen. Alles in harmonie zowel muzikaal als visueel, haar groen-gele outfit gaat naadloos over in de ruiker bloemen aan de microfoon en in de gelige belichting. Dubbelfeest voor Heather, live én een nieuw album met covers ‘Other Shores’, de première voor de W-Festivalganger!

De W-Dj pilot deed prima werk tussen de optredens door en is soms ook waar te nemen op het scherm op het podium. Na Heather Nova klonk ‘Together in Electric Dreams’ van The Human League door de stageboxen, misschien een toepasselijke W-leuze!

De zon brak stevig door in de namiddag en gunde het festivalpubliek nog eens die summer feeling tijdens de laatste vakantiedagen. De frontstage werd één groot dance event tijdens de dance-hiphop scene van de Stereo MC’s, met als hoogtepunt het opzwepende ‘Connected’.

Ook de Schotse The Proclaimers gaven al een preview prijs van hun aankomend politiek getinte album ‘Dentures Out’, tevens hun eerste song op de setlist. Halverwege was ‘Letter from America’ al een Proclaimesr feestje, maar met ‘I’m gonna be 500 miles’ als apotheose. Zelfs de barmannen konden niet meer stil blijven staan.

Bij Kid Creole & The Coconuts was het weerom funky feest en ook de Coconuts eisten de nodige aandacht op met Moulin Rouge factor light en lieten vocaal van zich horen in de song ‘Can’t Buy Me Love’. ‘They are looking good today’, aldus zanger August Darnell.

De avondzon focuste nog op Mark King van Level 42 toen ze ‘The Sun Goes Down’ aanvatten. De herkenbare stevige baslijn is rode draad doorheen de setlist. W-Festival kreeg zijn Best Of: ‘Love Games’, ‘Lessons in Love’, ‘Hot Water’,…

Jeanne Mas en Alphaville maakten na zonsondergang de festivaldag compleet. Oostende maakte zich op voor een nieuwe 80’s vlucht: Saturday 27/8 SA2708.

Alle info: https://w-festival.com/nl/

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Locatie: 
Oostende
Meer over