Na twee succesvolle eerdere edities van het metalfestival in Enschede, zal Metalyard dit jaar voor het eerst naar het Badhûs in Zwaagwesteinde komen.

Metalyard heeft recent het complete programma bekend gemaakt voor het festival dat op 15 en 16 april gepland staat. Onder anderen de Duitse trashlegendes Accu§er, het Nederlandse Officium Triste, Slechtvalk en Martyr zullen te zien zijn op Metalyard 2022.

Ook Sad Iron, Steel Shock, Angelic Forces, OLTAS, Atmoran, Reformist, Axis Mundi en het Duitse Home Reared Meat , Revanchist en Burn Down Eden, staan op het festivalprogramma. De organisatie van Metalyard gaat er vanuit dat COVID-19 geen roet in het eten zal gooien en zet daarom aankomende lente de muzikale lijn door die de afgelopen jaren al succesvol werd ingezet: interessante internationale namen, nationale acts en muzikale variatie.

Accu§er
De duitse thrash metalband Accu§er wordt gezien als èèn van de vaandeldragers van de Europese thrash metal scene. Al kreeg de band tot voor kort jaren geleden nooit een contract aangeboden kreeg van een groot label brachten ze toch een reeks relatief succesvolle albums uit. Toen de band uit elkaar ging vormden gitarist Frank Thoms and René Shultz een nieuwe band, Scartribe. Omdat vele fans liever Accu§er-muziek hoorden brachten Frank en René de band terug samen in 2002.

Officium Triste
Gestaag heeft de Nederlandse doom-band Officium Triste de voorbije tien jaar gewerkt aan hun reputatie. En nog steeds ziet de band de trouwe fanschare groeien. De catchy doom voorzien van wat death-metal invloeden en de sterke live-optredens maken dat liefhebbers simpelweg niet om Officium Triste heen kunnen.

Slechtvalk
Met de recente release ‘Where Wandering Shadows and Mists Collide’ zijn alle ogen weer op Slechtvalk gericht. De death-black formatie behoort sinds jaar en dag tot de toonaangevende Nederlandse bands in het genre. Het meeste recente album bewijst opnieuw dat Slechtvalk een band is om nog altijd serieus rekening mee te houden. Furieuze black-metal en opzwepende death-metal wisselen elkaar in hoog tempo af.

Martyr
Gedurende de 40 jaar van haar bestaan heeft Martyr altijd gevochten tegen onorthodoxe stijlen als nu-metal, screamo of slam death metal. Martyr was, is en zal altijd een band blijven waar het publiek blind (en doof) op kan vertrouwen als het aankomt op een solide pot heavy / speed / thrash metal.

Visie Metalyard:
Onze visie is om lokale bands meer onder de aandacht te brengen van een groter publiek. Dit doen we door een divers programma van lokale bands neer te zetten onder een bekende headliner.

Wij als organisatie willen juist aan de vooravond staan van nieuw talent en zetten daar door middel van onze productie ook op in. De huidige muziekindustrie wordt geleid door een oude generatie en er is maar weinig plaats voor nieuw talent. Daar willen wij als organisatie verandering in aanbrengen.

Onze visie is niet om een mega festival te worden, maar kleinschalig te blijven en zo de gezelligheid er in te houden en muziekliefhebbers een leuk festival te bieden.

Voor meer informatie: www.metalyard.nl

Metalyard 2022
Datum: Vrijdag 15 en zaterdag 16 april 2022
Locatie: Badhûs - Zwaagwesteinde
Entree: Early birds weekend tickets € 25,- (excl. servicekosten)
Vrijdag aanvang: 17:30 uur en zaterdag om 13:30
Deur open vrijdag: 17.00 uur en zaterdag om 13:00

Early birds weekend tickets verkoop start vrijdag 28 januari om 18:00 uur

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over