2014 wordt een succesjaar voor deze post-rock-reuzen! Een nieuw album ‘Rave Tapes’ komt er eind januari aan, en hun concert op 1 februari in de Ancienne Belgique is ondertussen al helemaal uitverkocht! Om alle fans de kans te geven om ten volle te genieten van hun terugkeer, besloot Mogwai om een tweede concert in ons land aan het tourschema toe te voegen. De groep zal ook op zondag 2 februari in de Ancienne Belgique zorgen voor een grootse muziekavond! De voorverkoop begint op woensdag 30 oktober om 10u.

De groep, die in 1995 opgericht werd in Glasgow, liet zich twee jaar later opmerken met de release van debuutalbum ‘Young Team’. Het vijftal speelt op subtiele wijze met contrasten en brengt composities die schommelen tussen atmosferische passages en geluidsgeweld. Mogwai verleidt de critici en het publiek en wordt al snel een gerespecteerde band in het genre. Door de jaren heen en dankzij een feilloze discografie zijn ze ook een voorname inspiratiebron geworden voor groepen van de nieuwe generatie, zoals Explosions In The Sky. In 2008 brengen ze hun zesde plaat uit, ‘The Hawk Is Howling’ en in hetzelfde jaar staan ze ook op Rock Werchter in de Pyramid Marquee, waar ze iedereen nogmaals wijzen op hun inventiviteit en talent op de planken. De groep maakt vervolgens een live-album, ‘Special Moves’, en een al even opmerkelijke DVD, ‘Burning’, beide opgenomen tijdens een concertreeks in de Music Hall van Williamsburg in Brooklyn. Hun mysterieuze en diepgaande muziek is telkens weer een schot in de roos en blijft een steeds groter publiek boeien. ‘Hardcore Will Never Die’, hun album uit 2011, werd opnieuw unaniem gesmaakt. 

Begin 2013 beginnen ze aan hun achste album – het tweede op hun label Rock Action. ‘Rave Tapes’ is voorzien voor 20 januari en bevat tien nummers opgetrokken uit hun kenmerkende machtige gitaargeluid, maar ook met meer en meer electrobeats. In afwachting van deze release kondigen Stuart Braithwaite, Dominic Aitchison, Martin Bulloch, John Cummings en Barry Burns een tweede optreden in Brussel aan! Mogwai zal op zaterdag 1 en zondag 2 februari in de Ancienne Belgique optreden. De voorverkoop voor het tweede concert begint op woensdag 30 oktober om 10u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Mogwai
Datum: 
Zondag 2 februari 2014
Locatie: 
Ancienne Belgique, Brussel

Reservatie:

Meer over