De meest invloedrijke band binnen het post-rockgenre

Het Schotse Mogwai is vandaag de dag zonder enige twijfel de meest invloedrijke en gerespecteerde band binnen het post-rockgenre.

De groep, die in 1995 opgericht werd in Glasgow, liet zich twee jaar later opmerken met de release van debuutalbum ‘Young Team’. Het vijftal speelt op subtiele wijze met contrasten en brengt composities die schommelen tussen atmosferische passages en geluidsgeweld.

Mogwai verleidt de critici en het publiek en wordt al snel een gerespecteerde band in het genre. Door de jaren heen en dankzij een feilloze discografie zijn ze ook een voorname inspiratiebron geworden voor groepen van de nieuwe generatie, zoals Explosions In The Sky. In 2008 brengen ze hun zesde plaat uit, ‘The Hawk Is Howling’ en in hetzelfde jaar staan ze ook op Rock Werchter in de Pyramid Marquee, waar ze iedereen nogmaals wijzen op hun inventiviteit en talent op de planken.

De groep maakt vervolgens een live-album, ‘Special Moves’, en een al even opmerkelijke DVD, ‘Burning’, beide opgenomen tijdens een concertreeks in de Music Hall van Williamsburg in Brooklyn. Hun mysterieuze en diepgaande muziek is telkens weer een schot in de roos en blijft een steeds groter publiek boeien. ‘Hardcore Will Never Die’, hun album uit 2011, werd opnieuw unaniem gesmaakt.

Begin 2013 brengt Mogwai de soundtrack van de Franse film ‘Les Revenants’ uit, waarvoor ze hun muzikale prestaties naar een hoger niveau tillen. Ondertussen werken ze ook aan hun achtste studioalbum, waarvan de release in het voorjaar van 2014 verwacht wordt. In afwachting kondigen Stuart Braithwaite, Dominic Aitchison, Martin Bulloch, John Cummings en Barry Burns alvast hun grote terugkeer op het podium aan! Mogwai zal in Brussel optreden op zaterdag 1 februari in de Ancienne Belgique. De ticketverkoop begint op dinsdag 13 augustus vanaf 11u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Mogwai
Datum: 
zaterdag, 1 februari 2014
Locatie: 
Ancienne Belgique, Brussel

Reservatie:

Meer over