Een topjaar voor de meest invloedrijke en gerespecteerde band binnen het post-rockgenre! Mogwai start 2014 met de release van hun schitterende achtste studioalbum ‘Rave Tapes’. Dat vieren ze in februari met twee uitverkochte AB-concerten, waarnaar De Morgen verwijst als “oorverdovend betoverend”. In de zomer prijken de Schotten op de affiche van onder andere Cactusfestival en Dour Festival en ook dit najaar hebben ze nog wat in petto voor hun Belgische fans, want Mogwai kondigt een nieuw concert aan, op 28 oktober in de Vooruit!

De groep, die volgend jaar 20 kaarsjes uitblaast, liet zich in 1997 voor het eerst opmerken met de release van debuutplaat ‘Young Team’. Het vijftal speelt op subtiele wijze met contrasten en brengt composities die schommelen tussen atmosferische passages en geluidsgeweld. Mogwai verleidt zowel critici als publiek en wordt al snel een gerespecteerde band in het genre. Door de jaren heen en dankzij een feilloze discografie groeien ze ook uit tot een voorname inspiratiebron voor groepen van de nieuwe generatie, zoals Explosions In The Sky. In 2008 brengen ze hun zesde plaat ‘The Hawk Is Howling’ uit, en in hetzelfde jaar staan ze ook op Rock Werchter in de Pyramid Marquee, waar ze iedereen nogmaals wijzen op hun inventiviteit en talent op de planken. De groep maakt vervolgens een live-album, ‘Special Moves’, en een al even opmerkelijke DVD, ‘Burning’, beide opgenomen tijdens een concertreeks in de Music Hall van Williamsburg in Brooklyn. Hun mysterieuze en diepgaande muziek is telkens weer een schot in de roos en blijft een steeds groter publiek boeien. ‘Hardcore Will Never Die’, hun album uit 2011, werd opnieuw unaniem gesmaakt. 

Met ‘Rave Tapes’, verschenen op 20 januari en alom de hemel in geprezen, leveren Stuart Braithwaite, Dominic Aitchison, Martin Bulloch, John Cummings en Barry Burns tien nieuwe nummers, opgetrokken uit hun kenmerkende machtige gitaargeluid, maar ook met opvallend meer electrobeats. De Schotse post-rockgroep laat op dinsdag 28 oktober de Gentse Vooruit daveren met oud en nieuw werk. Tickets zijn beschikbaar vanaf donderdag 26 juni om 10u. 

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Mogwai
Datum: 
Dinsdag 28 oktober 2014
Locatie: 
Vooruit, Gent

Reservatie:

Meer over