Het leidt geen twijfel, de zomer nadert met rasse schreden. Een stralende zon, stijgende temperaturen, ... genoeg signalen die het beste doen vermoeden. We kunnen je zeggen dat we er nu al ongelooflijk veel zin in hebben. Net zoals het weer, bereiden we een broeiend feest voor. De kaap van de 100e bevestiging zijn we al even voorbij, maar de verrassingen worden groter en groter. Wees gewaarschuwd: je vakantie op Dour dit jaar, zal weinig rust kennen.

Grote naam uit de post-rockscene, Mogwai, bracht net plaat nummer 7 "Rave Tapes" uit, en maken van de gelegenheid gebruik ons festival op te zoeken. Net als The Notwist, trouwens. Ook zij brachten onlangs een opmerkelijk nieuw album uit.

De voorprogramma's van Queens of the Stone Age in Europa verzorgd: Band Of Skulls komt voor de eerste maal naar het Plaine de la Machine à Feu. Ook nieuw album voor de digital hardcore-groep Atari Teenage RiotDe techno-line up vormt zich langzaam maar zeker: Duitsland wordt vertegenwoordigd door de grote Chris Liebing en Len Faki. Paula Temple zorgt voor de feminin touch en belooft een epische live-show. En de shows van N'To en The Subs zullen iedereen besmetten met het dansvirus.

Het belooft een leuk feestje te worden op het vliegtuig dat de oceaan zal overvliegen: RL Grime brengt zijn maffe trap, terwijl Just Blaze ons de échte definitie van "Soulful" diets komt maken. Vanuit New York komen de zes MC's van het collectief World's Fair ons doen dansen op hun kleurrijke en dynamische hip hop.

Waalse trots, die zich laat opmerken in de UK, Alix Perez zal aan de zijde staan van één van de grootste drum'n'bass-talenten: DJ Hype. Recht vanop een eiland met kabouters en elfen: The Upbeats komen enkele verontrustende geheimen delen. Enei & Mefjus zullen krachttoeren uithalen op het Dour Festival tijdens een ongeziene battle.

Ook zweverige pop kan je komen ontdekken, met East India Youth en Leaf House. Mark Ernestus presenteert Jeri-Jeri, zijn spectaculaire samenwerking met een percussionisten-clan, Sabar de Kaolack (Senegal), onder leiding van Bakane Seck. De Dub Corner verwelkomt dit jaar O.B.F., vergezeld van de charmante en getalenteerde Soom T., Iration Steppas en King Shiloh voor een dubbattle die je nog nooit hebt meegemaakt. Meer namen voor dit verborgen paradijselijk hoekje zijn onderweg!

Je kan niet zeggen dat je niet gewaarschuwd was. En het is nog steeds niet gedaan... nog veel meer namen in een volgend bericht.

Korting op tickets nog tot 31 maart

Ter herinnering: vanaf 1 april, stijgt de prijs van een combiticket + camping van 119 EUR tot 127 EUR. Wacht niet langer en reserveer voor 31 maart via onze website: dourfestival.be

Dour en comfortabel overnachten? absoluut!

Comfortabel slapen op Dour Festival is nog steeds mogelijk. De Festivillage geraakt meer en meer gevuld, aarzel dus niet en reserveer je Festihut voor het te laat is. Vanaf 1 april stijgt de prijs voor een Flexotel-kamer van 405 tot 425 EUR. Tot en met 31 maart kan je dus van korting genieten via dourfestival.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Dour Festival
Datum: 
17, 18, 19 en 20 juli 2014
Locatie: 
Dour

Reservatie:

Meer over