Een van DEEWEE's nieuwste familieleden, de 25-jarige Belgische muzikant en producer Mozes Mosuse aka Movulango kondigt vandaag zijn debuut EP "Mirror In Man" aan dat zal verschijnen op 18 november via DEEWEE. Samen met deze aankondiging lost hij zijn lead single "The Peak" dat eerder al in première ging bij Lauren Laverne op BBC Radio 6 Music. Het is de opvolger van zijn eerder verschenen single Other Way.

"Mirror in Man" is het bewijs dat op creativiteit geen tijdslimiet hoeft te staan. Het resultaat is een uiterst vooruitstrevend muzikaal avontuur van vijf tracks met psychedelische folkjams, zweverige elektronica en eindeloze beats. Deze EP is het hoogtepunt van een vijfjarig proces voor Movulango.

Het is een proces waarbij Mozes transformeerde van producer (hij was onder meer de helft van Ego Troopers en Future Sound of Antwerp) tot een soort West Coast pop art Balearic troubadour.

Samen met David en Stephen Dewaele heeft Mozes gewerkt naar een punt waarbij het klinkt alsof hij zijn stem heeft gevonden. Muziek was op bepaalde momenten in zijn leven een heel therapeutische uitlaatklep waardoor alles heel persoonlijk en emotioneel klinkt.

LIVE

  • 03.10 - Ancienne Belgique, Brussel (w/ Hot Chip)
  • 28.10 - Cactus Club, Brugge (w/ Charlotte Adigéry & Bolis Pupul)
  • 29.10 - Trix, Antwerpen (w/ Charlote Adigéry & Bolis Pupul)

TRACKLIST
1. The Peak
2. Too Absurd
3. Through The Motions
4. Other Way
5. Dozed Off

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over