Mustii lanceert zijn gloednieuwe single ‘Give Me A Hand’. Dat is meteen de opvolger van zijn vorige single 'Alien'. Het is nog even wachten tot begin 2022 voor de albumrelease, maar op 16 november 2021 stelt Mustii in de AB Club zijn nieuwe plaat voor aan zijn fans.

Met dit album wil Mustii vooral hulde brengen aan zijn nonkel Michel, die leed aan schizofrenie en die zijn leven zeventien jaar geleden beëindigde. Het is een hommage aan een buitengewoon persoon. Mustii over het album: "Het album is als het dagboek van mijn oom, ik spreek in zijn plaats en "steel" zijn stem via de nummers op de plaat waardoor ik thema's kan aansnijden die me dierbaar zijn, zoals eenzaamheid, het verlangen om te integreren en om je plaats te vinden, de "buitenstaanders", enz..."

De single "Give Me A Hand" is een kreet om hulp. "Er is altijd een verband met het heilige, het spirituele en met religie. Mijn nonkels moeder was zeer gelovig en hij ging naar school bij de Jezuïeten. In dit nummer richt hij zich tot iets 'groter' dan zichzelf, hij richt zich tot 'God' maar moet constateren dat een oorverdovende stilte het enige antwoord is," legt Mustii uit. 'Ik wilde niet dat deze noodkreet zou klinken als een klacht, dus contrasteer ik de boodschap door te werken met popmuziek en epische, verbindende klanken," gaat hij verder.

De onderliggende boodschap van het nummer, maar ook de rest van het album, gaat steeds terug naar de behoefte om gehoord en om begrepen te worden, maar ook naar het het ontsnappen uit dat isolement, uit de kooi die schizofrenie creëert.

** OVER MUSTII **

Thomas Mustin is acteur van opleiding, maar daarnaast ook auteur, componist, zanger en regisseur. Meteen na zijn studies kreeg hij rollen in het theater, op televisie (in de serie 'La Trêve') en op het grote scherm (in 'Grave', 'Un Petit Boulot' en 'L'Échange des Princesses' enz.) In 2017 stond hij naast de zijde van actrice Mathilde Seigner in de Franse tv-film 'Je Voulais Juste Rentrer Chez Moi' waarin hij de beruchte rol van Patrick Dils speelde. In 2019 belichaamt hij de rol van Hamlet in een theaterproductie onder regie van Emmanuel Dekoninck. Datzelfde jaar won hij de Magritte voor meest veelbelovende acteur in de Belgische cinema.

Ook als zanger werd hij snel opgemerkt onder zijn pseudoniem Mustii. In 2016 bracht hij zijn eerste EP 'The Darkest Night' uit en zijn single 'The Golden Age', die meteen opgepikt werd op radio. Hij stond op verschillende festivalpodia (le BSF, les Francofolies de Spa, Les Ardentes, Les Solidarités, Les Nuits Botanique enz.) en gaf een veelgeprezen concert in het Koninklijk Circus. De 'D6bel Music Awards' riepen hem dan ook uit tot 'revelatie van het jaar'.

In 2018 bracht hij zijn debuutalbum '21st Century Boy' uit bij Warner Music Benelux. Nadat hij 13.000 fans verwelkomde op zijn tournee (tweemaal in de Ancienne Belgique en een uitverkochte Fonck-kazerne), concentreerde hij zich op het schrijven van zijn volgende album dat voorzien is voor begin 2022.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over