Mustii, oftewel Thomas Mustin, is terug met zijn nieuwe single 'Alien'. Voor 'Alien' liet hij zich inspireren door zijn nonkel die aan schizofrenie leed.

« Alien is de eerste single van mijn volgende album. Via dit album en deze single wil ik vooral hulde brengen aan mijn nonkel; aan zijn buitengewone leven, aan deze buitengewone persoon die leed aan schizofrenie en die zijn leven 17 jaar geleden beëindigde. Zijn naam was Michel, hij is mijn rode draad. »

Mustii werkte samen met artiesten met verschillende achtergronden, zoals de Belgische groep Delta die de single mee componeerde en de Engelse zangeres Arianna D'Amato (van de groep BRVT) die meeschreef aan de track. De Franse Clement Roussel (Voyou, L 'Impératrice, Møme,…) producete de single en de Engelsman Leo Abrahams zorgde voor bijkomende productie in Londen (Editors, Florence & The Machine, David Byrne, Brian Eno, Jarvis Cocker…). De mastering is van Adrien Pallot van Chab Mastering in Parijs.

De verbluffende zwart-wit videoclip van "Alien" werd geproducet door het Vlaamse collectief "Allies" in samenwerking met regisseur Willem Volker en art director Davy Denduyver. De video gaat vanavond om 18u in première, maar je kan al mee aftellen via onderstaande link. Tijdens de YouTube-première kunnen zijn fans live chatten met Mustii.

OVER MUSTII
Thomas Mustin is acteur van opleiding, maar daarnaast ook auteur, componist, zanger en regisseur. Meteen na zijn studies kreeg hij rollen in het theater, op televisie (in de serie 'La Trêve') en op het grote scherm (in 'Grave', 'Un Petit Boulot' en 'L'Echange des Princesses' enz.) In 2017 stond hij naast de zijde van actrice Mathilde Seigner in de Franse tv-film 'Je Voulais Juste Rentrer Chez Moi' waarin hij de beruchte rol van Patrick Dils speelde. In 2019 belichaamt hij de rol van Hamlet in een theaterproductie onder regie van Emmanuel Dekoninck. Datzelfde jaar won hij de Magritte voor meest veelbelovende acteur in de Belgische cinema.

Ook als zanger werd hij snel opgemerkt onder zijn pseudoniem Mustii. In 2016 bracht hij zijn eerste EP 'The Darkest Night' uit en zijn single 'The Golden Age', die meteen opgepikt werd op radio. Hij stond op verschillende festivalpodia (le BSF, les Francofolies de Spa, Les Ardentes, Les Solidarités, Les Nuits Botanique enz.) en gaf een veelgeprezen concert in het Koninklijk Circus. De 'D6bel Music Awards' riepen hem dan ook uit tot 'revelatie van het jaar'.

In 2018 bracht hij zijn debuutalbum '21st Century Boy' uit bij Warner Music Benelux. Nadat hij 13.000 fans verwelkomde op zijn tournee (tweemaal in de Ancienne Belgique en een uitverkochte Fonck-kazerne), concentreerde hij zich op het schrijven van zijn volgende album dat in de herfst van 2021 uitkomt.

Thomas is net klaar met de opnames van een film die in 2022 verschijnt in de bioscoop, een verfilming van het boek "Vous n'aurez pas ma haine" aan de zijde van Pierre Deladonchamps en Camélia Jordana. In het voorjaar van 2021 draait hij ook de Franse serie 'L'île aux 30 cercueils', een boekverfilming van Maurice Leblanc met Virginie Ledoyen en Charles Berling. In 2022 staat hij terug op de planken als Hamlet.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over