Na de release van zijn meest recente single 'Give Me A Hand', kondigt de Belgische Mustii zijn tweede album 'It’s Happening Now' en de eerste concertdata van zijn tournee in 2022 aan.

Vorige week speelde Mustii een exclusieve show in de intieme setting van een uitverkochte AB Club waar hij zijn fans de kans gaf zijn aankomende album als eerste te ontdekken. Zoals steeds nam het instinctieve showbeest in Mustii de show over en nam hij zonder aarzeling zijn fans mee in zijn losgeslagen wereld.
Bekijk de aftermovie hier.

Na deze showcase kondigde hij ook de eerste data aan van zijn tournee in 2022. Behalve een optreden in de Ancienne Belgique op woensdag 8 juni, zal Mustii ook optreden in de legendarische Charlatan in Gent en staan er shows in Parijs, Londen, Luxemburg en Luik op het programma. Tickets zijn nu beschikbaar.

Met 'It's Happening Now' wil Mustii vooral hulde brengen aan zijn buitengewone nonkel Michel, die leed aan schizofrenie. "Het album is als het dagboek van mijn oom, ik spreek in zijn plaats en "steel" zijn stem via de nummers op de plaat waardoor ik thema's kan aansnijden die me dierbaar zijn, zoals eenzaamheid, het verlangen om te integreren en om je plaats te vinden, de "buitenstaanders", enz..."

TRACKLIST 'IT'S HAPPENING NOW'

 1. It's Happening Now
 2. Alien
 3. Give Me A Hand
 4. New Becoming
 5. After Dark
 6. Pretty World
 7. Silver Light
 8. Midnight Angel
 9. Run For Your Friends
 10. Skyline
 11. Shame
 12. Suburban King

** OVER MUSTII **

Thomas Mustin is acteur van opleiding, maar daarnaast ook auteur, componist, zanger en regisseur. Meteen na zijn studies kreeg hij rollen in het theater, op televisie (in de serie 'La Trêve') en op het grote scherm (o.a. in 'Grave', 'Un Petit Boulot' en 'L'Échange des Princesses'). In 2017 stond hij naast de zijde van actrice Mathilde Seigner in de Franse tv-film 'Je Voulais Juste Rentrer Chez Moi' waarin hij de beruchte rol van Patrick Dils speelde. In 2019 belichaamde hij de rol van Hamlet in een theaterproductie onder regie van Emmanuel Dekoninck. Datzelfde jaar won hij de Magritte voor meest veelbelovende acteur in de Belgische cinema.

Ook als zanger werd hij snel opgemerkt onder zijn pseudoniem Mustii. In 2016 bracht hij zijn eerste EP 'The Darkest Night' uit en zijn single 'The Golden Age' werd meteen opgepikt op radio. Hij stond op verschillende festivalpodia - zoals le BSF, les Francofolies de Spa, Les Ardentes, Les Solidarités, Les Nuits Botanique - en gaf een veelgeprezen concert in het Koninklijk Circus. De 'D6bel Music Awards' riepen hem dan ook uit tot 'revelatie van het jaar'.

In 2018 bracht hij zijn debuutalbum '21st Century Boy' uit bij Warner Music Benelux. Nadat hij 13.000 fans verwelkomde op zijn tournee (tweemaal in de Ancienne Belgique en een uitverkochte Fonck-kazerne), concentreerde hij zich op het schrijven van zijn volgende album 'It's Happening Now' dat zijn singles 'Alien' en 'Give Me A Hand' bevat en voorzien is voor 21 januari 2022.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over