De nieuwe single “LoveDance”, de voorbode van het langverwachte nieuwe album ”Prehistoric Rhythm” van de populaire Amsterdamse band MY BABY verschijnt op 17 maart. De eerste single van het album, het opzwepende ‘Love Dance’, verschijnt op 10 februari.

Het vorige album “Shamanaid” – in Nederland bekroond met een Edison Award voor Best Alternative Album – deed het ook in België zeer goed. Single “Seeing Red” prijkte vele weken in de A playlist van Radio 1 en de geschreven pers was eveneens unaniem zeer lovend.

MY BABY, bestaande uit broer/zuster-duo Sheik (drums) en Cato van Dijck (vocals/gitaar) en Nieuw-Zeelands gitarist Daniel “daFreez” Johnston, tracht met het nieuwe album een theatrale en poëtische wereld te scheppen, waarin ze op zoek gaat naar spirituele bezinning. “In de hedendaagse samenleving blijven we zoeken naar nieuwe manieren om terug te keren naar een oer-bewustzijn', zegt zangeres Cato van Dijck. “We willen het publiek meenemen op een sjamanistisch geïnspireerde muzikale trip.”

MY BABY bracht eind 2013 debuutalbum ‘Loves Voodoo!’ uit, waarmee de band de wereld kennis liet maken met hun magische en hypnotiserende voodoo blues beats. In 2014 speelde het trio o.a. op Eurosonic/Noorderslag en Zwarte Cross en speelde shows in de UK en Nieuw-Zeeland. In 2015 tourde de band non-stop door Europa, dit keer ter promotie van hun tweede album ‘Shamanaid’. MY BABY was tevens te zien op grote festivals als Lowlands, Into The Great Wide Open en Sziget. In 2015 stond MY BABY geprogrammeerd op maar liefst zeven podia tijdens Glastonbury. Seasick Steve vroeg de band vervolgens als support op zijn tour door de UK. In 2016 werd MY BABY geëerd met een Edison Pop Award voor hun album ‘Shamanaid’, en deed een headline tour door o.m. de UK, Duitsland, Denemarken, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika, Slovakije, Tsjechië, Croatië, België en Nederland

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer informatie
Meer over