Nieuwe concerten en muziek voor deze iconische rockband

Na de succesvolle re-release van het ‘Nu En Hier’ (‘Hier En Nu’)-album, het 3 miljoen keren gestreamde ‘Ik Wil Je’-succes met de Nederlandse rapper Joost en het eerbetoon op Zomerhit, werden De Kreuners twee jaar geleden net als hun collega-artiesten verplicht om een pauze in te lassen. Op drie bubbelconcerten na werden alle concertplannen van de iconische rockband opgeborgen en doorgeschoven naar dit voorjaar. Met veel energie en vooral ook heel veel goesting zijn frontman en zanger Walter Grootaers, gitaristen Jan Van Eyken en Erik Wauters, bassist Axl Peleman en drummer Ben Crabbé klaar voor een onvergetelijke ‘Zomerkreun 22’, die bestaat uit meer dan 40 optredens op de grootste festivalpodia (o.a. Suikerrock Tienen, Rock Zottegem,..) en in de clubs (AB, De Roma, Het Depot,..). Het wordt een heel bijzonder jaar, want De Kreuners zijn na 12 jaar nog eens samen de studio ingedoken voor de hernieuwde opnames van ‘Geen Zonde Van De Tijd’, een single die met een bijhorende videoclip aanstaande vrijdag 25 maart 2022 digitaal verschijnt.

Elk concert maken we er een erezaak van om naast de Kreuners-klassiekers ook onbekendere nummers uit ons repertoire te herwerken en in de set te smokkelen”, begint Opper-Kreuner Walter Grootaers het gesprek. “Geen Zonde Van De Tijd’ was een vergeten albumtrack uit 2003, die destijds nog werd ingezongen door onze gitarist Erik Wauters. We hebben dat nummer opgevist tijdens onze laatste clubtour, waarin het één van de drie songs was die we tussendoor akoestisch brachten. Als we het speelden, waren de reacties van het publiek overweldigend. Dat heeft ons aan het nadenken gezet en doen beslissen om er een gloednieuwe versie van op te nemen.”

Met ‘Geen Zonde Van De Tijd’, de herwerkte nieuwe single, schrijft de nog steeds populaire en iconische band uit Lier nieuwe muziekgeschiedenis, want het is de eerste keer in 12 jaar dat ze voor dit nummer nog eens samen de studio zijn ingedoken.Samen met producer David Poltrock (Hooverphonic, The Blackbox Revelation), die een nieuw arrangement uitwerkte, hebben we in de ICP studios de song ingeblikt. Een bijzondere ervaring en we hebben van de tijd meteen gebruikgemaakt om de bijhorende videoclip te draaien”, zegt Walter Grootaers.

Dankzij de doorleefde, herkenbare stem van Walter, de frisse, eigentijdse productie en het melancholisch gevoelige karakter, is ‘Geen Zonde Van De Tijd’ een verrassend a-typische Kreuners-song die opvalt tegenover de rest van hun immense repertoire. Walter kan dit alleen maar bevestigen: “Die opmerking hebben we ondertussen ook al meermaals gekregen van de mensen die het nummer al gehoord hebben. Wij beschouwen het als een enorm compliment, want meestal voegen ze er ook nog aan toe dat de song effectief blijft hangen (lacht).

Zomerkreun 22

Samen met de release van hun nieuwe single ‘Geen Zonde Van De Tijd’, zijn De Kreuners klaar voor hun ‘Zomerkreun 22’. Met meer dan 40 optredens in het vooruitzicht trekken Walter, Ben, Jan Axl en Erik hun grote hitmachine weer op gang voor een indrukwekkende zomertour. Het wordt weer één groot volksfeest, met hits die inmiddels in het DNA zitten van elke Vlaming. Deze zomer kan er weer luidkeels meegezongen worden met o.a. ‘Ik Wil Je’. ‘Layla’, ‘Maak me wakker’, ‘Verliefd Op Chris Lomme’, `Nee Oh Nee’, ‘Zij Heeft Stijl’ e.v.a. Uiteraard zal ook de hernieuwde single ‘Geen Zonde Van De Tijd’ een plekje krijgen in de setlist. “We zijn blij dat we eindelijk weer naar buiten kunnen om te spelen. Net als het publiek hebben we dit allemaal ontzettend hard gemist. De goesting is groot, net als de drive en de motivatie om ons weer volledig te smijten. We kunnen haast niet wachten om opnieuw te gaan spelen. Met ‘Geen Zonde Van De Tijd’ delen we al een voorsmaakje”, klinkt het bij De Kreuners.

De nieuwe single ‘Geen Zonde Van De Tijd’ van De Kreuners is digitaal beschikbaar en verscheen bij Warner Music.

Meer info over de ‘Zomerkreun 22’-concerten van De Kreuners, vind je op www.dekreuners.be of greenhousetalent.com.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer informatie
Meer over