Zanger en acteur Dries De Vis lanceert videoclip voor single ten voordele van Cliniclowns

Zanger en acteur Dries De Vis bracht twee weken geleden zijn nieuwe single ‘Als de mist verdwijnt' uit. Het is een liedje over hoop in moeilijke tijden. Tijdens het maakproces voelde hij de drang om met dit nummer iets te doen voor de Cliniclowns, een organisatie die hem nauw aan het hart ligt. Nu volgt ook de videoclip.

Dries De Vis (28) gaat geen enkele creatieve uitdaging uit de weg. Zijn hele professionele leven is een aaneenschakeling van verschillende opdrachten. Van musicals bij Studio 100 tot jeugdseries als ‘Nachtwacht’ en soaps als ‘Familie’, ‘Witse’ en ‘De Kotmadam’. Ook als stemacteur vindt Dries zijn weg. Zo hoorde je hem al voor diverse radiospots maar verleende hij zijn stem ook al aan verschillende personages voor Ketnet en Disney. Daarnaast trekt hij met zijn liveband door Vlaanderen onder zijn eigen naam waarmee hij catchy Nederlandse liedjes brengt.

Afzien voor Cliniclowns

Met zijn nieuwe single ‘Als de mist verdwijnt’ gaat Dries nu ook de sportieve tour op. Zo draagt hij dit nummer op aan de Cliniclowns, een organisatie die zich inzet voor kinderen door hen afleiding en plezier te geven terwijl ze in het ziekenhuis verblijven. Maar omdat een liedje opdragen aan hen, wat te gemakkelijk was, zal Dries eind dit jaar de marathon lopen in New York. Daarvoor zamelt hij geld in dat integraal naar de vzw achter Cliniclowns zal gaan.

De keuze om voor De Cliniclowns te lopen was voor Dries evident. Enkele jaren geleden liep een vriend van Dries de marathon van NY ten voordele van deze organisatie. Hij verkocht toen ook brooddozen met een clownfiguurtje op. De vriendin van Dries neemt deze brooddoos elke dag mee naar haar werk. Op die manier wordt het koppel elke dag herinnerd aan de organisatie.

"Ik kende De Cliniclowns zoals iedereen de organisatie kent. Dus ik wist waarvoor ze staan en wat hun missie is. Maar ik wist nog niet op welke manier de organisatie werkt. Toen ik naar de eerste vergadering ging voor de marathon in het hoofdkwartier van de organisatie, leerde ik hun werking pas echt kennen. De mensen zijn enorm gepassioneerd en zetten zich dag in, dag uit in voor zieke kinderen. Daar zie ik al eens graag 45 km voor af." - Dries De Vis

En zo kwam hij op het idee om zich in te schrijven voor de marathon in New York. Het zal meteen zijn eerste marathon zijn en dus is Dries volop aan het trainen. Dat de setting New York is, is ook niet toevallig. Het is de stad waar de Cliniclowns ontstonden. Het wordt Dries zijn eerste en waarschijnlijk ook meteen zijn laatste marathon die hij ooit zal lopen. Al is de loopmicrobe een vreemd beestje en weet je nooit waar het zal eindigen.

Nieuwe single is er eentje van hoop

Niet alleen sportief wil Dries zijn steentje bijdragen, ook artistiek wil hij zich inzetten voor de Cliniclowns. Zo brengt hij op 3 maart zijn nieuwe single 'Als de mist verdwijnt' uit. Een liefdessong waarin de muziek en de tekst een boodschap van hoop en geluk geven. Net wat de clowns van de Cliniclowns doen bij al die kinderen. Het nummer is een mooie mix van commerciële pop, folk en kleinkunst.

“’Als de mist verdwijnt’ gaat over hoop en dat is exact wat ook de Cliniclowns erg belangrijk vinden. Na regen komt zonneschijn, het is een cliché maar het is ook gewoon zo. Die boodschap wil ik ook overdragen aan de kinderen die het moeilijk hebben in het ziekenhuis. Daarom liggen de cliniclowns me ook zo nauw aan het hart. Toen ik dit lied schreef, besefte ik ook meteen dat ik iets voor die vzw wilde doen.” - Dries De Vis

Iedereen die wil, kan Dries sponsoren voor zijn 42 kilometer door de Big Apple. Dat kan via deze link: https://loopvoorcliniclowns.be/event/marathon-new-york-2023/deelnemer/dries-de-vis.

Deze organisatie steunen kan ook via het Spotify account van Dries De Vis. 'Als de mist verdwijnt' verschijnt op 3 maart maar kan je in dit persbericht al downloaden. Iedereen kan de single beluisteren op alle streamingplatformen (Spotify, Apple Music, Deezer, Youtube, ...), en hopelijk ook op lokale en nationale radiostations.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over