Sinds maart kan je in Tour & Taxis Titanic: The Artifact Exhibition bezoeken, een expo over het legendarische schip met authentieke voorwerpen en echte verhalen. Generaties later blijft het verhaal van de RMS Titanic nog steeds nazinderen, de expo trok inmiddels al meer dan 110 000 bezoekers. Vanwege de grote belangstelling verlengt de tentoonstelling haar verblijf in Brussel al voor een tweede keer, en blijft deze tot het einde van de zomer in Brussel te zien.

Titanic: The Artifact Exhibition is een intrigerende en leerrijke tentoonstelling voor het hele gezin die zich focust op de aangrijpende verhalen van de reizigers aan boord van de legendarische RMS Titanic. Dit voltrekt zich aan de hand van meer dan 200 ontroerende artefacten afkomstig van de echte Titanic, en verscheidene reconstructies van de cabines en de iconische locaties van het schip.

Wereldwijd kon Titanic: The Artifact Exhibition al miljoenen bezoekers bekoren en ook in België kent de expo een groot succes. De tentoonstelling werd in mei een eerste keer verlengd tot eind juni, nu een tweede keer tot het einde van de zomer. "We zijn ontzettend dankbaar voor de overweldigende opkomst en de oprechte interesse in het aangrijpende verhaal van de Titanic. Het is een eer om deze unieke kans te verlengen die bezoekers toelaat om persoonlijk in contact kunnen komen met de legende door middel van echte artefacten", aldus Jessica Sanders, directrice van RMS Titanic, Inc..

De tentoonstelling voert haar bezoekers al van bij de binnenkomst mee terug in de tijd naar 1912. Iedere bezoeker ontvangt een replica van een instapkaart, net zoals die van de passagiers van de Titanic. Dan begint een reis terug in de tijd om de geschiedenis van de Titanic te ontdekken, van de constructie tot het leven aan boord, inclusief het zinken en de missie om voorwerpen van de oceaanbodem te recupereren. Je ontdekt de chronologie van de verschillende missies die geleid hebben tot het bergen van de verschillende voorwerpen en de bewaring van de wraksite voor wetenschappelijke analyse, historische preservatie en ter nagedachtenis voor toekomstige generaties.

De tentoonstelling bevat meerdere hoogtepunten, waaronder meer dan 200 objecten die opgehaald werden tijdens verschillende duikmissies geleid door wijlen Paul-Henri Nargeolet, directeur van de Underwater Research For RMS Titanic inc. en zijn team. Dit alles wordt vertoond in een tentoonstelling die meer dan 2000 m² beslaat en meer dan 10 ruimtes bevat.

Titanic: The Artifact Exhibition is tot het einde van de zomer te bezoeken in Tour & Taxis, Brussel. Tickets zijn verkrijgbaar via www.titanicexpo.be.

Bezoekers kunnen in de tentoonstelling onder andere de volgende voorwerpen bewonderen:

Filigraanring met Diamanten

Veel vrouwen van de eerste klasse brachten hun mooiste sieraden mee om 's avonds te dragen op het schip. Sommige passagiers vertrouwden hun kostbaarheden toe aan de hoofdsteward van de Titanic, Herbert McElroy, om ze veilig te bewaren tijdens de reis. Anderen droegen hun waardevolle spullen in geldriemen of verstopten ze in oude koffers en kisten.

Telegraaf

Zodra eerste Officier William Murdoch het nieuws ontvangt van de uitkijk, geeft hij het bevel "stuurboord volle kracht achteruit." Zijn boodschap wordt onmiddellijk doorgeseind naar de machinekamer via de telegraaf van het schip. Maar de Titanic beweegt te langzaam en de ijsberg raak het schip in het voorbijgaan, waardoor een schok door de hele Titanic gaat.

Verrekijker

In de momenten voordat hij de ijsberg ziet, kijkt uitkijker Frederick Fleet naar de donkere horizon. Zonder de hulp van zijn verrekijkers, die tijdens de reis zoekraakten, moet Fleet vertrouwen op zijn zicht om het dek van de Titanic te waarschuwen voor gevaar. Gemaakt door het Franse bedrijf Lemaire, heeft deze verrekijker waarschijnlijk toebehoord aan een passagier.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: