Met Nick Cave And The Bad Seeds is de eerste naam voor Rock Werchter 2018 binnen. De groep verkeert in bloedvorm. Het uitverkochte concert van Nick Cave And The Bad Seeds in het Sportpaleis laatst was bijzonder, van een intense schoonheid. Op zondag 8 juli zijn ze -en dat is meer dan terecht- één van de topacts. Rock Werchter 2018 vindt plaats van donderdag 5 juli tot zondag 8 juli in het Festivalpark in Werchter.

‘Fenomenaal.’ ‘Verpletterend.’ ‘Concert van het jaar.’ De commentaren over de jongste doortocht van Nick Cave And The Bad Seeds in Antwerpen waren ongemeen lovend. Het Sportpaleis zinderde van de energie en de emotie. Een bewijs van de ijle hoogte waarop de Australiër na bijna 35 jaar carrière vertoeft. ‘Nick Cave is misschien wel de grootste performer van zijn tijd ’, stelt het Nederlandse Oor. Cave betovert zijn publiek met behulp van zijn wonderbaarlijke Bad Seeds. Geen enkele groep in de wereld schakelt zo moeiteloos van elegante schoonheid naar beklijvende herrie. De magie vertaalt zich ook in cijfers. Het jongste album ‘Skeleton Tree’ (2016) overklaste al zijn voorgangers in de hitparade. Cave staat er zelf van te kijken. ‘Ik had nooit gedacht dat ik zo ver zou komen met mijn muziek die altijd wat uitdagend is geweest.’ Rock Werchter en Nick Cave kennen mekaar al lang. Hij was er een eerste keer bij in 1989. Het weerzien wordt hartelijk.

De ticketverkoop voor Rock Werchter 2018 start op zaterdag 25 november om 10u. Tickets zijn uitsluitend te koop via ticketmaster.be. Ticketinfo evenals allerhande festival informatie van praktische aard is te vinden op rockwerchter.be.

Mid januari 2018 worden in Groningen de European Festival Awards uitgereikt. Rock Werchter heeft twee nominaties op zak: voor "Best Major Festival" en "Best Line-Up". Vorig jaar wonnen we de prestigieuze "Best Major Festival" EFA. Wat zouden we graag opnieuw één (of twee) European Festival Awards winnen en mee naar Werchter brengen. Stem jij ons mee naar een award? Laat hier je stem horen! Het online stembureau is open tot 30 november.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Rock Werchter
Datum: 
5 - 8 juli 2018
Locatie: 
Werchter

Reservatie:

Meer over