Vanochtend raakte bekend dat Niels Destadsbader de 2017-editie van Werchter Boutique mag openen, een droom die werkelijkheid wordt voor de jonge zanger/presentator/acteur die momenteel al 2 opeenvolgende weken bovenaan de Ultratop 200 albumlijst prijkt met z’n debuutalbum ‘Speeltijd’.

Voor Niels is het een enorme eer om affiche en podium te delen met ronkende namen als Robbie Williams, Emeli Sandé, Marco Borsato, Stan Van Samang en Erasure. Ook al kennen we Niels als een eerder zelfverzekerd persoon op het podium en op TV, op 8 juli a.s. zullen de zenuwen toch net iets meer door z’n lijf gieren dan dat hij gewend is.

Enkele weken geleden kreeg ik een telefoontje van mijn platenfirma CNR Records/Mostiko met de vraag of ik al iets te doen had op 8 juli. Ik antwoordde dat ik normaalgesproken naar Werchter Boutique zou gaan maar mijn tickets nog moest bestellen”, aldus Niels. “Dan hoef je dat alvast niet meer te doen, klonk het aan de andere kant van de lijn, waarop ik spontaan vroeg of ze dan bedoelden dat ze gratis tickets voor me hadden. Het antwoord was echter: ‘Nee Niels, jij opent dit jaar Werchter Boutique!’

Naast Niels’ album ‘Speeltijd’ bracht Niels recentelijk een nieuwe single uit, samen met kompaan en boezemvriend Miguel Wiels als het duo ‘Niels & Wiels’. Op ‘Skwon Meiske’ horen we Niels voor het eerst in z’n West-Vlaamse dialect zingen.

Niels is dezer dagen ook druk in de weer met opnames voor het VTM-programma ‘The Band’ en bereidt ook een nieuw seizoen van ‘De Wensboom’ voor. In mei verblijft hij een hele maand in Zuid-Afrika voor de opnames van de 3de F.C. De Kampioenen film.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: