Deerlijk en omstreken is sinds zaterdag een festival rijker. Ruim 5.000 bezoekers zagen zaterdagavond hoe Niels Destadsbader zijn eigen thuisgemeente helemaal veroverde.

Bram en Lennert openden zaterdag de eerste editie van Buikrock te Deerlijk. Ondanks wat technische problemen met de gitaar van Bram wisten ze het terrein snel te doen dansen met hun aanstekelijke covers. 'sexy als ik dans', 'het is een nacht' en 'summer of 69' passeerden de revue en zorgen voor uitbundige meezingmomenten.

Dat Miguel Wiels oog heeft voor talent weten we al langer. Onder zijn vleugels kwamen de jonge kerels van Bobby hier hun eerste live-optreden geven. Als we spreken over een Vlaamse boysband dan zijn de gillende meisjes nooit ver weg en dat was ook hier in Deerlijk het geval. Bijna tijd voor de grote kanonnen van Buikrock maar eerst kregen we nog de mooie en uiterst sympathieke Ine op het podium. Eind november 2018 won Ine, MNM’s Rising Star en sindsdien schoot ze pijlsnel omhoog en werd ze de lieveling van verschillende radiostations

Gers Pardoel had de eer het rijtje van "grote" namen op deze eerste buikrock te openen. Dit deed onze Nederlandse vriend met verve. Met de hits die hij ondertussen in Vlaanderen al heeft behaald was de weide volledig klaar voor een feestje. 'Bagagedrager', 'Ik neem je mee', 'Louise' en ook de kleppers van "Liefde Voor Muziek", 'Anne' en 'Boeng' mochten zaterdag niet ontbreken.

Stan Van Samang" zette zaterdag een punt achter zijn festivalzomer met een spetterende performance op Buikrock. Met grapjes over het aanwezige bezoekersaantal, tegen het einde van de show waren we met 150000, al klonk het qua enthousiasme zeker zo, lag de gehele weide aan zijn voeten. Stan heeft na z'n succesvolle deelname aan "Steracteur, Sterartiest" een fantastisch parcours afgelegd met als kers op de taart de uitverkochte Sportpaleis concerten. Dat dit uitermate terecht is liet Stan ons zaterdag weer horen en zien.

Niels Destadsbader speelde hier een thuismatch en deed dan in passende voetbaltenue. FC Destadsbader gaf er van in het begin een stevige lap op aangevuurd door het talrijke en uiterst enthousiaste publiek. De zomerhit 2019 werd dan ook luidkeels meegezongen door de voornamelijk vrouwelijke fans. Niels nam zelfs even tijd voor een fan die maandag haar 40ste verjaardag zou vieren en met een kartonnen bord duidelijk maakte dat ze haar verjaardagszoenen vandaag wel al in ontvangst wou nemen. Zo gezegd zo gedaan dus, ook Stan en Gers lieten dit trouwens niet onbenut. Noem een hit van Niels Destadsbader en hij werd hier gespeeld, 'Gloria', 'Paradijs', 'ik ben van't stroate”, geen enkele hit werd onbenut. De 5000 aanwezigen zagen dat het goed was.

Een geslaagde eerste editie van Buikrock, op naar 29 augustus 2020 voor editie 2.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: