Ook Radio 2-muziektrofeeën voor Mathias Vergels, #LikeMe en IBE.

Na een spetterende liveshow vanop de zeedijk aan de vuurtoren in Blankenberge kozen de luisteraars van Radio 2 en kijkers van Eén voor het nummer ‘Mee naar boven’ van Niels Destadsbader als de Radio 2 Zomerhit 2019. Niels nam de prijs in ontvangst uit de handen van niemand minder dan Clouseau. Koen en Kris openden de show met hun gloednieuw nummer 'Tijdmachine', dertig jaar nadat ze zelf bekroond werden op het podium met de Radio 2 Zomerhit voor hun grote hit 'Anne'.

Niels Destadsbader mag dus voor de derde keer op rij de gegeerde muziekprijs in de lucht steken. In 2018 won hij zowel de Radio 2 Zomerhit als de Radio 2-muziektrofee voor Soloartiest met het nummer 'Verover mij'. Het jaar daarvoor haalde hij de Radio 2 Zomerhit binnen samen met Miguel Wiels (Niels en Wiels) met het nummer ‘Skwon Meiske’.

De Radio 2-muziektrofee voor Soloartiest, uitgereikt door Sven De Leijer, ging dit jaar naar Mathias Vergels (Lowieke uit Thuis). Mathias haalde het daarbij van Bart Herman, Isabelle A, Kate Ryan en Slongs. Het populaire #LikeMe sleepte de Radio 2-muziektrofee voor Groep in de wacht, uitgereikt door Karen Damen die vorig jaar zelf als winnaar op het podium stond. Nieuwkomer IBE (winnaar The Voice van Vlaanderen 2019) kon ten slotte zijn nominatie voor de Radio 2-muziektrofee voor Doorbraak verzilveren, uitgereikt door Thuis-acteurs Nawfel Bardad-Daidj, Raf Jansen en Tina Maerevoet.

Hoe zag Radio 2 Zomerhit 2019 eruit?

Radio 2 Zomerhit 2019 werd op zondag 18 augustus live op Radio 2 en Eén uitgezonden. Bart Peeters en Siska Schoeters presenteerden de show vanop de zeedijk aan de vuurtoren in Blankenberge. Het publiek kon genieten van optredens van Clouseau, Eurovisiesongfestival-winnaar Duncan Laurence en de tien genomineerden voor de Radio 2 Zomerhit.

Op de startshow van Radio 2 Zomerhit 2019 op donderdag 18 juli maakten Vanessa Van Hove en Showbizz Bart de tien kanshebbers voor de Radio 2 Zomerhit en de genomineerden voor de Radio 2-muziektrofeeën bekend vanop De Pier in Blankenberge. Tot en met zondag 18 augustus 18.00 uur kon er gestemd worden voor de Zomerhit via de websites van Radio 2 en Eén, en tijdens de show via televoting.

Alle winnaars op een rijtje

  • Winnaar Radio 2-muziektrofee Soloartiest: Mathias Vergels
  • Winnaar Radio 2-muziektrofee Groep: #LikeMe
  • Winnaar Radio 2-muziektrofee Doorbraak: IBE
  • Winnaar Radio 2 Zomerhit: Niels Destadsbader

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: