Voor dit akoestisch live album selecteerde Axelle Red haar mooiste songs - niet enkel singles – en herwerkte die samen met haar vaste arrangeur Lester Snell (Isaac Hayes, Mavis Staples, Alicia Keys). Ontdaan van alle tierlantijntjes, maar in een rijkere bezetting, spreken haar songs nog meer tot de verbeelding en raakt Axelle’s stem ons nog dieper. Uit deze mooie bloemlezing van 24 songs blijkt de kracht en veelzijdigheid van Axelle’s songwriting.

De eerste single is een vernieuwde akoestische versie van ‘Venez Vers Moi’, een nummer uit het album ‘Face A/Face B’ (2003). Dit nummer schreef Axelle naar aanleiding van de aanslagen op het World Trade Center, morgen 14 jaar geleden en spijtig genoeg nog steeds actueel. Ze hanteert hiervoor wel ontwapenende humor als tegengif.

De opnames van ‘The Songs (Acoustic)’ vonden plaats van eind december vorig jaar en maart dit jaar in de ICP studio’s in Brussel. Ze was er in zeer mooi gezelschap: Erwin Autrique aan de knoppen, Lester Snell en vaste pianist Dominque Vantomme op akoestische piano, Mark plati (David Bowie, Robbie Williams, co-producer en mixer van Axelle's laatste album 'Rouge Ardent') en Wigbert Van Lierde op akoestische gitaren, Sola Akingbola (Jamiroquai, Axelle's album ‘face A face B’) op percussie, Alexia Waku en Stefy Ryka als backing vocals. Aangevuld met de blazerssectie Serge Plum, Elize Erkap en Tom Verschoren.

Na haar succesvolle voorjaarstournee hervat Axelle de 'Acoustic' tour in België op 25 & 26 september in de Arenberg schouwburg in Antwerpen met twee concerten voor goede doelen in binnen- en buitenland (het weeshuis 'Little Hearts' in Cambodja dat Axelle nauw aan het hart ligt - http://www.littlehearts.be/) Daarna volgen er nog een 20tal concerten in België. Van december 2015 tot maart 2016 toert Axelle Red in Frankrijk.

Tijdens die “Acoustic”-tour gaat Axelle samen met haar band op zoek gaan naar datgene wat haar muziek zo uniek maakt: haar tomeloze liefde voor muziek, passie voor het leven en altruïstische inzet voor een betere wereld. Speciaal voor dit project koos ze een aantal mooie theaterzalen uit.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over