Het nieuwe studio-album 'Closure/Continuation' van de Engelse prog rockers Porcupine Tree dat vorige week vrijdag 24 juni via Music For Nations/Sony Music verscheen, komt vandaag binnen op #1 van de Album Top 100 van de Nederlandse DutchCharts; en in Belgie op #4 van de Ultratop.

'Closure/Continuation' is de opvolger van ‘The Incident’ uit 2009, en het eerste nieuwe studio-album in 13 jaardat Steven Wilson, Richard Barbieri en Gavin Harrison uitbrengen. De singles ‘Harriddan’, 'Herd Culling', het prachtige verrassende ‘Of the New Day’ en 'Rats Return' (zie video's hieronder) zijn de perfecte herintroductie van Porcupine Trees onderscheidende sound. Een muzikale trip die de terugkeer inluidt van deze internationale gevierde rockband die muzikaal laveert tussen acts als bijvoorbeeld Genesis, ELP, Yes, Marillion, King Crimson, Pink Floyd, Rush, Opeth en Tool.

'Closure/Continuation' werd in de Benelux afgelopen week bedolven onder juichrecensies van enthousiaste recensenten die het album unaniem bijna allemaal de volle score gaven.

Op maandag 7 november 2022 geeft de band een exclusief Benelux concert in de Ziggo Dome Amsterdam (NL). In oktober 2010 stond de band voor het laatst op het podium.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over