Navarone is terug! Twee jaar na de release van hun meesterwerk Oscillation komt de band met de overtreffende trap: SALVO! Het vierde album van de Nijmeegse rockers verschijnt op 23 november via Suburban Records.

Navarone gaat dit jaar tevens de strijd aan in het nieuwe seizoen van The Voice! Hiermee is de Navarone de eerste band ter wereld die aan de talentenjacht mee doet. Op 2 november is de band voor het eerst te zien met hun ‘blind audition’. Dit jaar bestaat de jury uit Waylon, Anouk, Ali B en Lil’ Kleine.

Classic, Progressive, Grunge, Alternative, Stoner… De Nijmeegse rockband NAVARONE draait de hand er niet voor om. Ze schuwen niets, smijten met modder, schreeuwen je toe, maar fluisteren tegelijkertijd ook in je oor. Soms extreem luid, soms juist heel intiem, maar altijd authentiek en vol overgave! Rock van kaliber dus. Groots gemaakt en groots gebracht. Alsof het speciaal is bedoeld voor stadions en uitgestrekte festivalweides. Voeg daar aan toe een zanger die zich moeiteloos staande houdt tussen de rockgoden van weleer, combineer het vervolgens met een enorm energieke en sterke live-reputatie, en je begrijpt waarom Navarone de afgelopen jaren is uitgegroeid tot één van Nederlands beste, meest veelzijdige en meest gewaardeerde rockbands.

SALVO is wederom opgenomen en geproduceerd met producer Joost van den Broek in Sandlane Recording Facilities. Echter, deze keer is er wel voor een andere aanpak gekozen, namelijk alles zo live mogelijk. Dit om de chemie tussen de vijf maestro’s zo goed mogelijk vast te leggen. Dus alles wat je hoort, op een paar zang- en sologitaar overdubs na, heeft op hetzelfde moment, in dezelfde ruimte, plaats gevonden! Verder is voor SALVO ook gekozen om één van de vele gezichten van de band wat meer uit te lichten, namelijk het meer up-tempo rock domein. De optelsom van dit alles klinkt energiek, strak en in your face, zoals een waar rock salvo betaamt.

Verwacht een nog hoger niveau dan tevoren in termen van composities en productie, maar ook in termen van kracht, dynamiek, diepgang en diversiteit. Kortom, de prognose voor Navarone is duidelijk: deze muzikanten hebben het heden en de toekomst van de ROCK in de palm van hun handen.

LIVE:

  • NOV 17: NL - Nijmegen, Doornroosje – RELEASEPARTY - SOLD OUT
  • DEC 08: NL - Eindhoven, Come As You Are Festival @ Effenaar (SOUNDGARDEN LIVES)
  • JAN 25: NL - Alkmaar, Victorie
  • JAN 26: NL - Eindhoven, Effenaar
  • FEB 02: NL - Hengelo, Metropool
  • FEB 09: NL - Oss, Groene Engel
  • FEB 16: NL - Arnhem, LuxorLive
  • FEB 23: NL - Utrecht, De Helling
  • FEB 28: NL - Haarlem, Patronaat
  • MAR 01: NL - Groningen, Vera
  • MAR 02: NL - Rotterdam, Rotown

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over