Derde single & video 'Papa Was A Rolling Stone ' (The Temptations-cover) ft. Demi Lovato online

De Amerikaanse gitaarlegende Slash (Guns N' Roses, Velvet Revolver, Slash Ft. Myles Kennedy & the Conspirators) brengt vandaag zijn nieuwe album 'Orgy Of The Damned' uit bij platenlabel Gibson Records, met daarop covers van blues classics die hij eigenhandig heeft geselecteerd. Tevens dropt Slash daarvan de derde single 'Papa Was a Rolling Stone' (feat. Demi Lovato), een cover van The Temptations uit 1972.

De nieuwe single is hier te beluisteren; het volledige album 'Orgy of the Damned' hier.

De vorige twee single waren een cover van Howlin' Wolf's 'Killing Floor' uit 1964 (met Brian Johnson van AC/DC als gastzanger, en met Aerosmith's Steven Tyler op mondharmonica) en de Fleetwood Mac-cover 'Oh Well' ft. Chris Stapleton. Als groot bluesliefhebber permitteerde Slash zich bij het maken van dit hoorbaar met veel liefde gemaakte solo-album alle vrijheid (waardoor hij alle ruimte neemt om als gitarist te excelleren met adembenemende soli), en liet hij zich leiden door het grote respect en de bewondering voor zijn blueshelden die hij met dit album wil eren.

'Orgy Of The Damned' bevat 12 tracks waarvan de laatste -' Metal Chestnut' - een door Slash speciaal voor dit album geschreven instrumental is. Voor de overige elf songs vroeg hij evenzoveel van zijn favoriete zangers en zangeressen. Het nieuwe album laat een minder bekende kant van Slash's muzikale kant zien.

Hoewel Slash altijd al een brede waaier aan stijlen en genres heeft omarmd, biedt het album een inkijkje in zijn vroege inspiratiebronnen en huidige fascinaties. In plaats van op te nemen met zijn kenmerkende muur van versterkers, hield hij het heel basic, met een kleine comboversterker en een paar oude gitaren. Dit gaf hem de kans om een unieke kant van zijn gitaarspel te verkennen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over