Op 18 april 2014 onthult de 27-jarige Schots-Italiaanse singer-songwriter Paolo Nutini na 5 jaar zijn derde studioalbum Caustic LoveCaustic Love bevat een mix van stripped down soul en ijzersterke funk, waar zijn eerste single Scream (Funk My Life Up) een schoolvoorbeeld van is. Bekijk hier een live versie van de single bij BBC Radio 1.  

Het palmares van Paolo Nutini is niet min: Na voorprogramma's van onder andere Amy Winehouse en The Rolling Stones, brengt hij in 2006 zijn poppy debuutalbum These Streets uit en verkoopt hij daarvan in de UK alleen al 1,5 miljoen albums. Drie jaar later, in 2009, bestendigt hij dit succes met een nieuwe sound op het album Sunny Side Up en werd hij met 6 x platinum de bestverkopende mannelijke artiest in de UK dat jaar.  In 2010 wint Nutini een Ivor Novello award voor ‘Best Album’. Hij wordt ook genomineerd voor een Brit Award in de categorie ‘Best Male Solo artist 2007’, ‘Best Male Solo artist 2010’ en ‘Best British album 2010’. Wereldwijd verkoopt Nutini meer dan 4,8 miljoen albums van These Streets en Sunny Side Up en heeft hij om en bij de 2 miljoen fans en volgers via Facebook, Twitter en Youtube. Zijn laatste tournee omvatte onder meer twee keer een uitverkochte Royal Albert Hall en een show op Glastonbury.

Nutini is een sterke live performer (getuige daarvan: zijn shows op Pukkelpop, AB, Lokerse Feesten,..) die zijn eigen, toegankelijke materiaal schrijft. Caustic Love laat Paolo Nutini’s unieke schrijftalent en fantastische stem goed naar voor komen, met een sound die een pak volwassener is dan zijn leeftijd doet vermoeden. Paolo is ook de producer van zijn nieuwe plaat, daarvoor bijgestaan door Dani Castelar. Opnames voor Caustic Love gebeurden in Valencia, Londen, Glasgow en in de VS.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer informatie
Meer over