Sinds middernacht staat 'UBER IETS' op alle streamingfplatformen, het nieuwe album van Uberdope. De vierde langspeler van de Gentse rapgroep, uit onder Fake Records bevat 10 nieuwe tracks. 'UBER IETS' valt te beluisteren via deze link.

Eerder uitgebrachte singles 'Impact' en 'Zoveel' lieten al horen dat Uberdope nog niks van haar pluimen is verloren en dat wordt nog eens verder onderstreept door het nieuwe album UBER IETS. Het drietal klinkt scherper dan ooit en laat meerdere facetten van zichzelf zien op de plaat. Nu eens bravado en slim gevonden nonsens op tracks als 'Hyperventileren' of 'Controle', dan weer kritisch en beschouwend in nummers als 'Mijn Straat' en 'Zoveel'. Het leeuwendeel van de producties op de langspeler is van de hand van Gumble - die ook de mix onder handen nam - maar speciale vermeldingen zijn er ook voor producers Redrum, Subba en Toolbox.

Een nieuw album van Uberdope is alweer geleden van 2018 en het zet alvast heel wat in beweging. De ticketverkoop voor de Fake Label Night in Ha Concertsin Gent op 1 maart, waar ze hun albumrelease doen, loopt als een trein en zou wel eens een vol huis kunnen genereren voor de Gentse publiekslievelingen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over