Coldplay kondigde zonet zelf de wereldwijde release van hun zevende album A Head Full Of Dreams aan. De plaat verschijnt op vrijdag 4 december en wordt voorafgegaan door de single Adventure Of A Lifetime die vanaf nu beschikbaar is op alle download- en streamingplatformen.

Het album – opgenomen in Malibu, LA en Londen – werd geproduced door het Noorse duo Stargate en oudgediende Rik Simpson. Het lijstje namen van de guests is op zijn minst indrukwekkend te noemen: Beyoncé, Noel Gallagher, Tove Lo en Merry Clayton werkten mee.

A Head Full Of Dreams is de opvolger van het breekbare en liefdeloze Ghost Stories, Coldplay’s zesde die goed was voor Goud in België. De band koos er toen voor om niet te toeren en direct de studio in te kruipen. Het resultaat daarvan mogen we binnen een kleine maand verwachten.

En dat zal anders klinken; helemaal opgeladen hebben ze een studioalbum gemaakt dat barst van de energie en kleur met als uitspringers de heerlijk uitbundige eerste single Adventure Of A Lifetime en Hymn For The Weekend.

Chris Martin & co hebben genoten als nooit tevoren bij de opnames van de plaat én ze zijn nooit gelukkiger geweest met de elf songs die op A Head Full Of Dreams staan (12 eigenlijk als je de hidden track X Marks The Spot meetelt).

Last but not least: deze keer zijn er wél plannen voor een wereldwijde tour …

TRACKLISTING

  1. A Head Full Of Dreams
  2. Birds
  3. Hymn For The Weekend
  4. Everglow
  5. Adventure Of A Lifetime
  6. Fun
  7. Kaleidoscope
  8. Army Of One
  9. Amazing Day
  10. Colour Spectrum
  11. Up&Up

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over